Kvik introduceert Deens Design groener dan ooit

Eind 2021 wil het merk alleen nog fronten van gerecycled petflessen maken.

12 Augustus 2020

Met de nieuwe ontwerpen Ombra en Pavia begint het Deense design merk Kvik aan een ambitieuze reis: voor het einde van 2021 wil het merk enkel nog kastfronten van gerecycled petflessen maken. Daar blijft het niet bij: het doel is om in 2022 CO2-neutraal te zijn. Ombra en Pavia zijn Kviks eerste keuken-, badkamer- en garderobecollecties met houten onderdelen geproduceerd van uitsluitend FSC-gecertificeerd hout en omkaderde fronten gemaakt van gerecyclede petflessen.

Claus Johnson, head of Design bij Kvik, vertelt: “We streven ernaar om alleen nog duurzame en bij voorkeur gerecyclede materialen te gebruiken. Volgend jaar verwachten we dat 50% van onze productie bestaat uit foliedeuren gemaakt van gerecycled plastic. Jaarlijks zijn dat 10,5 miljoen plastic flessen die we recyclen en omzetten in duurzame consumptiegoederen.”

Ombra: groen van buiten en van binnen

Kviks nieuwe Ombra keuken en badkamer zien er niet alleen van buiten stijlvol, strak en groen uit. Ook de productiewijze is fraai en groener dan ooit. Samen met industrieel ontwerpduo SAYS WHO ontwikkelde Kvik het design geïnspireerd op Deense natuur. Tegelijk met Ombra brengt Kvik het eerste 20 mm dikke werkblad van massief eikenhout op de markt. Ook introduceert het merk een moderne versie van de klassieke vitrinekast en een recyclingsysteem om keukens nog duurzamer te maken. Ombra is verkrijgbaar in warm groen en stralend wit. Vanaf 1 september te koop in alle Kvik winkels.

Ombra - € 6.462,-. De prijs is inclusief kasten, handgrepen, plinten, werkblad en exclusief spoelbak, kraan, apparatuur, levering en montage.

Pavia: tijdloos deens design met twist

Kvik’s nieuwe keuken Pavia is geïnspireerd op een van de meest tijdloze keukendesigns. De slanke kastframes met verfijnd reliëf geven het klassieke uiterlijk een moderne twist. Pavia is ontworpen en geproduceerd met aandacht voor de volgende generatie. Het is Kviks eerste keuken met kastfronten van gerecyclede petflessen, geproduceerd van uitsluitend FSC-gecertificeerd hout.

Pavia is verkrijgbaar in licht grijs en klassiek wit. Vanaf 1 september te koop in alle Kvik winkels.

Pavia - €7.514,-. De prijs is inclusief kasten, handgrepen, plinten, werkblad en exclusief spoelbak, kraan, apparatuur, levering en montage

Reacties