Je keuken van alle gemakken voorzien

Heb je een nieuwe keuken in je nieuwe huis? Zorg dan dat die van alle gemakken is voorzien.

Guido van Loon 16 Augustus 2019

Dus met een koel- vriescombinatie, vaatwasser en in de lades een pizzaschaar en een degelijke messenset. In een nieuwe keuken hoort zeker ook een keukentrolley.

Keukentrolley is onmisbaar geworden in elke keuken

Zeker als je een wat kleinere keuken hebt is een keukentrolley ideaal. Heb je ‘m niet nodig? Dan zet je de trolley gewoon in de hoek. Ben je aan het koken? Dan zet je hem naast je bij het aanrecht. Met een keukentrolley heb je als het ware een extra, rijdende kast. Een soort van mini kookeiland en gemakkelijk van plek te verwisselen. Wist je trouwens dat je ook zelf prima een keukentrolley kunt maken, mits je althans de beschikking hebt over een oude ladder. Op 10toptest.nl vind je een overzicht van de beste trolleys die er momenteel beschikbaar zijn.

Zo maak je het jezelf een stuk gemakkelijker in de keuken

Verder zorg je voor bestek, een handige airfryer, een waterkoker, een koel- vriescombinatie een oven of een magnetron. Voor in de lades moet je zeker een snijplank, een keukenweegschaal, aardappelstamper, een blikopener, een eierwekker, vergiet en een garde zeker niet vergeten En zo zijn er veel meer materialen beschikbaar die het je een stuk gemakkelijker maken in de keuken. Vergeet bij je pannenset niet ook een wokpan te kopen, en bij je bestek opscheplepels. En denk ook om de eiersnijder!

Met een combimagnetron ben je meer mans

Belangrijk onderdeel in de keuken is ook de magnetron. Bij de meeste mensen staat een combimagnetron in de keuken, al dan niet vrijstaand of ingebouwd. Een combimagnetron heeft een ovenfunctie en soms ook een grill- en stoomfunctie en meer vermogen dan een standaard magnetron. Je gebruikt ‘m voor het ontdooien van vlees, om op te warmen en vaak zit er tegenwoordig ook een hetelucht functie op de magnetron. Belangrijk in de keuken is ook een afzuigkap en vergeet het ook in de keuken niet gezellig te maken. Er zijn tal van accessoires en spreuken op hout – ook die over koken gaan- beschikbaar. Zorg dat je het brood en broodbeleg in elk geval in een kast doet waar de kinderen goed bij kunnen. Hoef jij er ook niet steeds uit als ze een broodje willen, maar kunnen ze dat prima zelf. Ook dat is wel zo gemakkelijk.