Foto: 2022/Is-jouw-keuken-ook-het-hart-van-de-woning.jpg

Is jouw keuken ook het hart van de woning?

Als je kijkt naar waar je in huis de meeste tijd doorbrengt wanneer je wakker bent, dan zul je zien dat dit de keuken is.

Guido van Loon 03 Juli 2022

In veel gezinnen is dit de plek waar je je dag begint en waar je de dag ook weer met zijn allen eindigt. Het is dus belangrijk om deze ruimte goed in te richten. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want de huizenprijzen liggen zeer hoog en dus eindig je vaak met een kleinere keuken dan je misschien had gewild. Hoe zorg je dat deze ruimte een plek wordt waar je fijn met zijn allen kunt zitten? In dit artikel vind je een aantal handige tips om de beschikbare ruimte optimaal te gebruiken!

Te weinig zitruimte? Kies dan voor een eetbank!

Wanneer je keuken niet zo groot is, moet je slim zijn. Kies daarom altijd voor meubelen die heel functioneel gebruikt kunnen worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een eetbank? Een eetbank zorgt ervoor dat je eenvoudig meerdere zitplekken op een klein oppervlakte kunt creëren. Dat is wel zo handig met kleine kinderen, als je die allemaal een stoel moet geven, kost dat veel ruimte. Een eetbank staat bovendien heel stijlvol in je keuken. Je kunt ervoor kiezen om een stof te nemen die eenvoudig schoon te maken is zodat je niet bang hoeft te zijn dat je bank vuil wordt en / of blijft. Met een klamvochtig doekje kun je zo de stof reinigen en dan is je bank weer als nieuw.

Op welke stoelen wil jij plaatsnemen?

Als je eenmaal een eetbank hebt staan, is het ook belangrijk om te zorgen dat de rest van het gezelschap goed kan zitten. Heb je al een naar mooie stoelen gekeken? Je kunt ook eens kijken of barstoelen iets voor je zijn. Deze kun je heel leuk naast je kookeiland zetten zodat men zittend naar de kok kan kijken. Komen er vrienden op bezoek en moet jij nog koken? Dan nemen de gasten plaats op de barstoelen en terwijl zij met een wijntje in de hand met jou bijkletsen, bereid jij een heerlijke maaltijd. Zo kun je het nuttige met het aangename combineren en hoef je niet het gesprek te onderbreken omdat jij nog moet koken.

Een sfeervolle woning hoeft niet duur te zijn

Je merkt het: met een paar kleine investeringen, maak je zo een sfeervol geheel van je keuken. Heb je de smaak te pakken gekregen en wil je ook de rest van je woning aanpakken? Kijk dan eens op een site zoals bijvoorbeeld Lowik Meubelen om inspiratie op te doen. Je zult zien dat er prachtige meubels te koop zijn voor prijzen waar je misschien niet eens op had durven hopen. Een goede inrichting hoeft namelijk niet altijd duur te zijn.

Reacties