Hoe maak je houten hoekkeukens met eethoek gezellig en modern?

Wil jij een hoekopstelling met een gezellige sfeer?

11 November 2020

Met een houten keuken gaat je dat gegarandeerd lukken. De koper van deze keuken uit Harderwijk is er goed in geslaagd om warmte in huis te brengen.

Voor deze keuken hebben ze keuken inspiratie opgedaan bij Arma Keukens en Sanitair in Nunspeet. Daar kwamen ze binnen en ze bleven. Bij deze keukenzaak willen ze hun keuken kopen. In de keukenshowroom van Arma Keukens en Sanitair zien ze een prachtige houten hoekkeuken. Het is een keuken met zwarte accenten en sfeervolle wandplanken die worden vastgehouden door zwartstalen dragers (open regalen). Zelf willen ze er nog een losse hoge koelkast en vriezer bij, dat beviel in de vorige keuken ook goed.

Open regalen verbinden 

De legplanken brengen het luchtige huiskamergevoel de keuken in. Zo verdwijnt de scheiding tussen keuken en woonkamer. Het is een mooi middel om in te zetten wanneer je de keuken wilt uitbreiden naar de aangrenzende woonzone. Het stalen materiaal van de open schappen zet het industriële karakter van deze open keuken kracht bij. 

Legplanken op maat 

Het enige bezwaar wat de keuken heeft blijkt helemaal geen bezwaar te zijn. legplanken zoals ze in de showroomkeuken zijn gemonteerd zijn te breed voor de keukenwand. Het echtpaar dat deze keuken kocht legde het probleem voor aan de verkoper en het was echt geen issue om dit passend te maken. Dus als jij ook een oogje op een nieuwe keuken hebt voor je woning, laat je dan niet weerhouden om even naar de showroom te komen. De legplanken worden naast de hoge koel-vriescombinatie bevestigd. Dat kun je bij jou thuis dus ook net zo laten maken als je wilt. Leuk he, om het zwart weer terug te zien komen in de handgrepen! Meneer en mevrouw hebben deze handgrepen speciaal bij de keukenkasten uitgezocht. Voor de keuken in de showroom waren andere grepen gebruikt maar zij vinden deze combinatie van bruin en zwart meer af.

Zo’n moderne keuken past helemaal bij hen, vertellen ze enthousiast.

Welke keuken past bij mij

Omdat ze zwart en bruin willen blijven combineren hebben ze ook voor dit mooie zwarte TopLaminaat werkblad met zwarte spatrand gekozen. Een andere mogelijkheid in deze keuken zou hout zijn, ook heel sfeervol. Een houten aanrechtblad met achterwand had dit echtpaar in hun vorige woning. Ze vonden het te bewerkelijk. Nu moet de keuken onderhoudsvrij zijn en dat is dit zwarte werkblad absoluut. Als je ooit een keer gaat verhuizen en je komt nog tegels in de keuken tegen, laat je niet weerhouden om ze weg te halen als je meer van strakke keukens houdt. Qua aanzicht maakt een gladde achterwand echt megaveel verschil. Je houdt dit ook makkelijker schoon. Met deze gladde achterwand zijn er geen tegelvoegen meer die er fris uit moeten blijven zien. Ook niet onbelangrijk want je keuken goed schoonmaken doe jij denk ik ook wel wekelijks? 

Gezellige eettafel

Wat deze keuken extra gezellig maakt is de eethoek van hetzelfde hout, dat lukte ook bij deze keukenzaak. Koken en tafelen binnen dezelfde ruimte is ook wat je ziet gebeuren in compacte keukens, wil je daar soms meer over lezen?
Leuk en functioneel is de zit-/leeshoek. Je hebt er maar twee fauteuils voor nodig (leuk dat cognackleurtje, goed gekozen bij de keuken!) een bijzettafel en wat accessoires om tot een sfeervol plekje te komen. Niet gek dat kinderen en kleinkinderen hier nog wel eens neerstrijken om met (o)ma te praten tijdens het koffiezetten. Je zit er gewoon heerlijk. De twee stoelen en die van de eettafel komen trouwens niet bij Arma vandaan hoor. 

Onzichtbare verlichting

In deze praktische keuken is verlichting op een subtiele manier verwerkt onder de planken en onder de keukenkasten. Je kunt de spots net zo ver dimmen als je nodig vindt. Zo varieer je lekker van helder licht tijdens het koken tot warm gedempt licht als de vaat gedaan is. 

Keuken en badkamer kopen

Deze klant woonde jarenlang in Duitsland. Ze wilden geen Duitse keukens kopen, Arma Keukens en Sanitair moest het worden. Ook wilden ze in één keer een keuken en badkamer kopen. Dat deden ze dus ook. Arma Keukens en Sanitair laat je de mooiste presentaties zien in hun fonkelnieuwe showroom. Echt een bezoekje waard.

Reacties