string(1) "a"

Dekton® liquid ontworpen door PATTERNITY

Dekton® The Collection 2020 presenteert de exclusieve collectie Liquid.

Cosentino heeft patroonexperts en -ontwerpers, Anna Murray en Grace Winteringham van PATTERNITY, opdracht gegeven om een collectie voor Dekton® te maken die het nieuwste materiaal weerspiegelt. Elk van de individuele kleuren is esthetisch innovatief en raakt als collectie de toekomst van wereldwijde trends. Geïnspireerd door vloeistof en trouw aan de PATTERNITY stijl, draait het concept van de collectie rond de schoonheid van de natuur, milieubewustzijn en het vieren van duurzame ontwerppraktijken.

De Dekton Liquid Collection heeft drie kleuren: Liquid Shell, Liquid Embers en Liquid Sky:

Dekton® Liquid Shell

Liquid Shell is subtiel en zacht, een eerbetoon aan hetgeen zich onder de golven van de oceaan bevindt. De oceaan herinnert aan de ritmische beweging van het leven, een zachte stroming die nieuwe structuren en soepele oppervlakken creëert. In samenhang met de getijden van de oceaan wordt het ontwerp van Liquid Shell ook geïnspireerd door de maan. De parelachtige tint wordt afgewisseld met gebroken wit en een golvend patroon zoals dat van het landschap van de oceaanbodem.

Dekton® Liquid Embers

Liquid Embers verbeeld de samenkomst van vuur en vloeistof, een ruimte die diep onder het oppervlak van de aarde ligt. Het doet denken aan magma, een kruising tussen het einde en een nieuw begin. Dit maakt van Liquid Embers een donker koolstof-achtig ontwerp dat de alchemie van de elementen visualiseert. Op plekken waar het universum samenkomt, vernieuwt dit patroon intuïtie, potentie en creativiteit.

Dekton® Liquid Sky

Een wervelend, gemarmerd, gewolkt patroon dat de wetenschappelijke principes van vloeistofdynamiek eert. De unieke karakteristieken van Liquid Sky bestaan uit een witte basis met stromende grijze aders. Het ontwerp verkent de beweging van zwaartekracht, de interactie tussen de elementen, hun materie en is een eerbetoon aan wervelende energie en eeuwige beweging.

PATTERNITY

Mede-oprichters Anna Murray en Grace Winteringham zijn al sinds 2009 bezig met het decoderen van de visuele ritmes en cycli van het dagelijks leven. Geïnspireerd door een diepgeworteld geloof in de kracht van patronen om de wereld ten goede te veranderen en onze levens een extra dimensie te geven, hebben ze het meest toonaangevende visuele online archief ter wereld gecreëerd voor patroonafbeeldingen, uit kunst, wetenschap, natuur, mode en ontwerp. Vanuit de basis in Oost-Londen is PATTERNITY snel uitgegroeid van een platform met betoverende afbeeldingen tot een volledige interdisciplinaire creatieve studio met een programma met evenementen en educatieve initiatieven. Hun werk verkent de patronen waar het leven uit bestaat en laat anderen andere manieren zien om naar de wereld te kijken en zich verbonden te voelen. De expertise van Anna en Grace, evenals hun creativiteit en unieke perspectief, zijn al gebruikt door Apple, Bompas & Parr, de BBC, het Barbican Centre, Céline, Clarks Originals, Diageo, het Foreign and Commonwealth Office, Getty Images, Granta, Levi’s, Nike, Selfridges, the School Of Life en de V&A. Hun eerste boek, A New Way of Seeing, werd in 2015 gepubliceerd, gevolgd in 2017 door Be Great, Be Grateful, een dankbaarheidsboek dat mensen moet inspireren om patronen op te nemen in positieve denkpatronen en gedrag in het dagelijks leven. PATTERNITY-ontworpen producten worden wereldwijd verkocht in voorname musea en iconische retailers wereldwijd.

https://www.patternity.org/

Reacties
Anderen bekeken ook