Foto: 2018/galleryIMG71117_mod.jpg

next125 kooktafel – Een puristisch design-statement

Een stijlvolle combinatie van next125 keuken en tafel heeft geresulteerd in een functionele, unieke blikvanger: de next125 kooktafel.

De tafel als middelpunt van de keuken en het leven keert terug naar de essentie: familie, vrienden en genot. De combinatie van voorbereiden en koken met de gezellige ontmoeting van mensen heeft de designers van next125 ertoe geïnspireerd, om een kooktafel te ontwikkelen die een nieuwe definitie geeft aan het begrip keukencultuur. Het kookeiland dat is ontstaan, biedt functioneel purisme met een opvallende perfectie, waarbij de compromisloze helderheid voor de bijzondere uitstraling zorgt. Gereduceerd tot het wezenlijke past hij perfect in iedere ruimte – en behoudt toch altijd zijn eigenheid. Het naar buiten toe dunner wordende werkblad creëert een bijzonder smalle rand. Een heldere lijnvoering is altijd een centraal thema voor de designers van next125: de kookplaat sluit hier vlak af met het oppervlak. De smalle, naar beneden toe licht uitstaande tafelpoten zijn op stijlvolle wijze voorzien van een andere kleur dan het tafelblad. Ieder vormgevingsdetail verfijnt de fijnzinnige uitstraling van de kooktafel.

De kooktafel gaat in combinatie met de bijpassende next125 tafel en bank, die een visueel naadloze overgang naar de kook- en eetzone vormen, een geslaagde alliantie aan.

„De passie voor open keukens wordt tegenwoordig openlijk beleefd: familie en vrienden zijn erbij als er gekookt wordt. Daarom is onze kooktafel zowel werkplek als centrum van de keuken en een opvallend design-statement geheel passend bij ons premium keukenmerk next125“, aldus Markus Schüller, directeur van Schüller Möbelwerk KG. „De ontwikkeling en realisatie van next125 keukens is gebaseerd op intuïtie, inspiratie en ervaring. Bij onze ontwikkelingen stellen wij altijd de mens centraal, die een doordacht design, uitstekende ambachtelijke afwerking en hoogwaardige materialen kan waarderen. Voor hem maken wij keukens op het hoogste niveau – met de claim om steeds iets nieuws en innovatiefs te ontwikkelen“, licht Markus Schüller de filosofie van next125 verder toe. Talrijke designprijzen, waaronder de Red Dot Design Award en de German Design Award, getuigen van de creatieve uitgangspunten en de (vorm-)technisch geweldige realisatie.

Uitvoeringen

De kooktafel past door verschillende breedtes (180, 240 en 300 cm), hoogte 92,5 en diepte 100 cm in uiteenlopende woonsituaties. Het onderstel kan afhankelijk van de smaak en het kleurenconcept in de houtuitvoeringen eiken knoestig (bianco licht glad, natuur glad, tabak glad), dennen (natuur geborsteld, zwart geborsteld), lariks (gerookt geborsteld) of noten (natuur) worden gekozen. Een extra smal werkblad in laminaat, Systemo laminaat Fenix fijn mat AFP, Systemo keramiek of Systemo kwartssteen laat de hele kooktafel nog lichter en fijner ogen.

Kijk ook eens op www.next125.com

Reacties