De boerderij keuken

Een vervallen boerderij werd van top tot teen opgeknapt. Een droom werd werkelijkheid voor Maison Belle. We nemen je in dit blog mee in het renovatieproces.

Interieur ontwerp

Ik begon met het maken van het interieurontwerp. Toen dit op papier stond, ging ik verder met het ontwerp van de keuken. In het vorige huis, een oude arbeiderswoning, koos ik voor een witte keuken in landelijke stijl. In de boerderij wilde ik het anders. De woonkamer en keuken is hier één grote ruimte met heerlijk veel daglicht. Ik koos voor een strakke, donkere keuken. Zwart is stoer en tijdloos en zorgt voor een contrast in de landelijke boerderij.

Boerderij keuken met zwarte details

Het keukenblad is van keramiek en heeft een betonlook uitstraling. Het handige is dat ik op dit blad mijn warme pannen kan neerzetten, zonder dat er beschadigingen of vlekken ontstaan. Het zwart komt verder terug in de glasdeuren en de kozijnen. De keuken in combinatie met de visgraatvloer van pvc creëert een warme uitstraling en rust. Mijn interieur verandert nog wel eens. Daarom kies ik graag voor een neutrale basis zodat ik met kleuren en styling kan spelen. Na verloop van tijd kan een beetje kleur op de wand een leuke verandering zi

Keuken indeling

Door de keuken precies tussen de gebinten te plaatsen is er voldoende ruimte voor een lang gedeelte aan de wand en een keukeneiland met bar. In het eiland zit het spoel gedeelte met handige kokendwaterkraan, ook de vaatwasser en de vriezer zitten hierin verwerkt. De bar is de favoriete plek in ons huis. Aan de bar drinken we koffie, maar wordt ook huiswerk gemaakt en aan het einde van de dag bijgepraat. Aan de overkant van de bar zit het kookgedeelte met een inductiekookplaat én stoomoven. De koelkast zit onder de oven, zodat de oven handig op ooghoogte zit.

Keuken apparatuur

De stoomoven van Miele gebruik ik nu een aantal maanden en bevalt geweldig! Het is een 2 in 1 oven waar je tegelijk in kan stomen en bakken. Je kan bijvoorbeeld vlees bakken en stomen van aardappelen tegelijk. Smaken blijven in de stoomoven puur en er gaan minder vitamines en mineralen verloren, dus het is ook nog eens heel gezond. Inductie koken was even wennen, maar heel goed te regelen. Een inductiekookplaat is vooral erg prettig om schoon te maken in vergelijking met ons vorige gasfornuis.

Keuken materialen

De fronten in de keuken zijn van zwart melamine met een prachtige houtnerf. Ze hebben de uitstraling van een eiken variant, maar in vergelijking is dit materiaal sterker en praktischer. De witte ‘ombouw’ in de keuken is gemaakt van MDF. Ik heb dit bewust wit gelaten zodat de keuken niet te donker wordt.

Verder lezen?

Wil jij het hele blog lezen & het eindresultaat bewonderen? Lees dan hier verder op de website van Keukenspecialisten.nl.