4-in-1 kokend water systeem

Naast koud, warm en kokend water kun je met de 4-in-1 kraan nu ook gefilterd water tappen. Nog meer gemak uit één kraan.

Alles uit 1 kraan

Gemak en comfort in de keuken worden steeds belangrijker tijdens het dagelijks gebruik. Met de 3-in-1 kokend water kraan van Franke kunt u koud, warm en kokend water tappen. Altijd kokend water beschikbaar binnen handbereik. Het bereiden van pasta, couscous, ontvellen van tomaten, verwijderen van vlekken of het maken van een kop koffie of thee wordt met het kokend water systeem een fluitje van een cent. Naast het besparen van tijd is een kokend water systeem ook zuinig, veilig en waterbesparend.

Met de Franke 4-in-1 kraan kunt u nu ook gefilterd koud water tappen. Het gefilterde water is vergelijkbaar met bron water, zo heeft u altijd het lekkerste water bij de hand. De bediening voor gefilterd kokend en koud water gaat elektronisch en zorgt voor nog meer bedieningsgemak. Bij 2x drukken blijft het gefilterde water 30 seconden stromen of het kokend water 60 seconden stromen, wat erg handig is bij het vullen van een karaf of pan. Door middel van een lichtring die wit, blauw en rood kleurt wordt aangegeven in welke stand de kraan staat. Wit staat voor neutraal, blauw voor gefilterd water en rood voor gefilterd kokend water.

Naast de zachte smaak heeft het gefilterde water ook veel voordelen voor uw kokend water systeem. Door het neutraliseren van kalk in het drinkwater, worden belangrijke mineralen behouden, maar kan er geen kalkafzetting in de boiler ontstaan. De filter beschermt daarmee niet alleen uw kokend water systeem, door het voorkomen van kalkafzetting blijft ook de warmteproductie behouden.

Zowel de 3-in-1 als de 4-in-1 kokend water systemen worden standaard geleverd met een Franke Pro M filter. De filter dient jaarlijks vervangen te worden voor een optimaal gebruik van uw systeem. Op www.mijnfranke.franke.nl kunt u uw systeem registreren en verlengt u de garantieperiode van standaard 2 jaar naar 5 jaar all-in garantie.

Met de Franke kokend water kraan kunt u onbezorgd genieten van het dagelijks gemak van zuiver water.

Elektronische bediening

De menghendel voor koud- en warmwater, die rechts is geplaatst, werkt zoals u gewend bent. De bediening voor gefilterd kokend en koud water gaat elektronisch. De lichtring geeft met de kleuren wit, blauw en rood aan in welke stand deze staat.


Wit: neutraal
Een witte lichtring staat voor neutraal. Door 1x te drukken maakt u de bediening actief, de ring licht op. U kunt nu kiezen voor koud water door de knop naar voren te draaien en heet water door de knop naar achteren te draaien.


Blauw: gefilterd koud water
Wanneer de lichtring blauw kleurt, staat de knop in de gefilterd koud water stand. Bij 2x drukken blijft het gefilterde water 30 sec. stromen. U kunt de waterstroom eerder laten stoppen door op de knop te drukken. Ook kunt u de knop ingedrukt houden voor gefilterd water, zodra de knop losgelaten wordt stopt de waterstroom.


Rood: kokend water
Voor kokend water draait u de knop in de rode stand. Door de knop ingedrukt te houden stroomt er kokend water. Bij 2x te drukken stroomt het kokend water 60 sec. Bij gebruik van gefilterd koud water na het gebruik van kokend water knippert de lichtring blauw-rood om u te waarschuwen voor heet water in de uitloop. U kunt deze waarschuwing opheffen door de knop 2x in te drukken. Hierna kunt u de kraan normaal gebruiken.

De voordelen van de Franke Pro filter op een rijtje:

Wie wil er niet direct kokend water uit de kraan? Je bespaart tijd, water- en energie met de Franke kokend water systemen.

De voordelen zijn bij de meeste mensen wel bekend, maar zonder gebruik van een filter zal bij het verhitten van water altijd kalkafzetting ontstaan. Denk maar aan uw waterkoker, strijkijzer of douchekop. Naar mate het verbruik zal de kalkafzetting ook toenemen, hierdoor wordt ook de warmteproductie bij ieder gebruik verminderd. Tevens tast het kalk het warmte element aan en ontstaat er corrosie. Uiteindelijk kunnen boilers zelfs defect gaan.

Om kalkafzetting tegen te gaan gebruiken wij bij ieder kokend water systeem de Franke Pro filter. Deze filter voorkomt kalkafzetting en behoudt de waardevolle mineralen uit ons drinkwater.

We zetten de voordelen van de Franke Pro filter nog even op een rij:
• Verlaagt de water hardheid en behoudt waardevolle mineralen.

• Energieverbruik blijft gelijk.

• Beschermt het elektrisch verwarmingselement tegen corrosie.

• Beschermt slangen, mengventiel en aansluiting tegen dichtslibben.

• Zorgt voor een langere levensduur van het systeem.

• Schadelijke stoffen zoals lood en cadmium worden gereduceerd.

• Verwijdert ongewenste smaak en geur.

• Het actieve koolstof blok verbetert de smaak van het water.De Franke Pro filter kan eenvoudig via www.frankewebshop.nl besteld worden.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek ook eens onze website www.franke.nl