Liebherr introduceert een nieuw assortiment volledig integreerbare koelkasten

Liebherr onthult de toekomst van koelen en vriezen met zijn nieuwe, volledig geïntegreerde apparaten.

30 Maart 2021

De specialist in koelen en vriezen legt in zijn nieuwe generatie apparaten meer dan ooit de nadruk op technische innovaties, energie-efficiëntie en intelligente functies.

We hebben de koelkast niet opnieuw uitgevonden. Maar wel bijna.” Liebherr lanceert zijn nieuwe reeks volledig geïntegreerde apparaten met deze gewaagde slogan en laat klanten tegelijkertijd zien wat ze kunnen verwachten: een verscheidenheid aan innovaties die het leven gemakkelijker en handiger maken. Design en functionaliteit komen samen. Alle functies zijn specifiek ontworpen om aan de behoeften van de klant te voldoen. “Voor ons is een koelkast meer dan alleen een apparaat. Het moet een betrouwbare partner zijn die helpt, voor zichzelf denkt, taken overneemt en het werk makkelijker maakt. Daarom vroegen we ons aan het begin van het ontwikkelingsproject af: hoe kunnen we onze apparaten nog efficiënter, intuïtiever en eigentijdser maken?" zegt Steffen Nagel, Managing Director Sales & Marketing bij Liebherr-Hausgeräte GmbH.

Liebherr geeft de antwoorden op deze vraag in vier series, op een schaal van Pure, Plus, Prime en Peak. Of het nu gaat om een ??standaard of een high-end apparaat: alle nieuwe modellen zitten vol slimme functies en zijn stuk voor stuk van de hoogste kwaliteit. Dat komt omdat Liebherr als traditioneel familiebedrijf staat voor kwaliteit en duurzaamheid. ‘Made in Germany’ en hoogwaardige materialen vormen de basis van elk apparaat. Zelfs de kleinste details voldoen aan deze hoge kwaliteitsnorm.

“Voordat we bijvoorbeeld een deurscharnier goedkeuren, moet het minstens 100.000 openingscycli ondergaan. Dat is het equivalent van meer dan 15 jaar gebruik. We willen immers dat onze klanten lang plezier hebben van hun koelkasten ”, legt Nagel uit.

Knisperend vers bij elke deuropening

De nieuwe HydroBreeze-functie is een van de meest in het ook springende noviteiten. Elke keer dat de deur wordt geopend, worden de groenten en fruit in de BioFresh-lade bedekt met een frisse, koude nevel die een beschermende laag over de producten legt. Dit zachte laagje vocht, gecombineerd met een temperatuur van net boven de 0 ° C, zorgt voor een zeer lange bewaartijd en behoudt de structuur van het voedsel.

IJskoud gefilterd water

Een andere innovatie is de InfinitySpring: een geïntegreerde waterdispenser zodat er altijd koud gefilterd water beschikbaar is. Uniek: de dispenser is geplaatst aan de binnenzijde van de koelkast zodat het design van de keuken niet wordt onderbroken. En dan is er nog de IceMaker, die tot wel 130 ijsblokjes per dag produceert. Dit is een ruime hoeveelheid ijs voor cocktails en succesvolle tuinfeesten.

Fluisterstil

Liebherr zet opnieuw de norm op het gebied van geluidsniveaus. Sommige apparaten zijn extreem stil en produceren slechts 29 dB(A) aan geluid. Dit betekent dat ze in de beste geluidsklasse A zijn ingedeeld. Met dit lage geluidsniveau hoor je nauwelijks dat de koelkast aanstaat. Omdat keukens steeds vaker een onderdeel zijn van de woonruimte is een laag geluidsniveau een steeds relevanter wordend aankoopargument voor veel consumenten.

Energiezuinig, ook met het nieuwe energielabel

Ondanks het feit dat de nieuwe inbouwapparaten vol zitten met technisch vernuft en gemak zijn de apparaten zeer energie-efficiënt. “Met het nieuwe energielabel zijn er nieuwe meet- en rekenmethodes geïntroduceerd”, legt Steffen Nagel uit. “Omdat we bij Liebherr al jarenlang de meest energiezuinige koelkasten produceren behalen de nieuwe inbouwapparaten met het nieuwe energielabel hoge scores, zelfs tot en met energieklasse B.

Slimme hulp in de keuken

Eén ding is natuurlijk vanzelfsprekend: de nieuwe inbouwapparaten zijn zonder uitzondering ‘smart’. Alle modellen zijn geschikt of voorbereid om op een WiFi-netwerk te worden aangesloten. Klanten kunnen de SmartDevice-app gebruiken om hun koelkast snel en gemakkelijk te bedienen en om deze te integreren in een bestaande smarthome-omgeving.
 
Dankzij alle nieuwe en verbeterde functies zijn de volledig geïntegreerde apparaten van de koelspecialist uit Ochsenhausen, Zuid-Duitsland, echte allrounders die niet alleen voedsel betrouwbaar vers houden, maar ook meer gemak bieden in het dagelijks leven. Tegelijkertijd zijn ze zuinig en duurzaam.

Reacties