Foto: next125-foto2-WonenNL

Kleur bekennen: zo wordt een keuken een echte ervaring

Herrieden, 19-01-2023. Een keuken van next125 is een podium voor het echte leven: hier leven we ons dagelijkse leven en sluiten we de dag af met een goed glas wijn.

09 Februari 2023

Een ruimte vol inspiratie en emotie. En wat ligt er dan meer voor de hand dan hem ook zo te ontwerpen? Het kernwoord: kleur bekennen en emoties creëren voor alles wat u rond de kooktafel meemaakt.

Thomas Pfister, productontwerper bij premiummerk next125 weet waar het bij kleur allemaal om draait: "De planning van een keuken is een complex, maar vooral creatief proces. Met zachte of harde, kleurrijke of koele tinten kunt u een totaal andere sfeer creëren." Als een van de Creative Makers die met een goed geoefend oog steeds nieuwe wegen inslaat en inspiratie toevoegt aan de merkwereld van next125 geeft hij designtips die verder gaan dan een bezoek aan een keukenstudio.

In principe geldt: geen enkele kleur is hetzelfde. Ze is als een caleidoscoop en verandert met gedurende de dag en het jaar, en door verschillende soorten verlichting, zoals flikkerende kaarsen of neonlampen. Een kleurstaal helpt bij de keuze, vooral als het om gedurfde ontwerpen met opvallende tinten gaat. De vraag is dan vaak: moet de hele keuken zo worden of is het voldoende om bijvoorbeeld één muur te verven om spanning en energie te introduceren in de ruimte? Of misschien gewoon een keukenblok of hoge kast als blikvanger? Daar zijn visualisaties voor. Hiermee kunnen gemakkelijker keuzes worden gemaakt.

Een kleur beïnvloedt de uitstraling ook door te spelen met grootte: felle kleuren creëren het gevoel van breedte, waardoor een kleine ruimte groter kan lijken. Warme nuances fungeren als een expressief statement in het spectrum van gewaagde, donkere kleuren en geven de ruimte vorm en karakter. Bij open keukens adviseren wij om de aangrenzende woonruimte te betrekken bij het holistische woon- en kleurconcept.
Kleuren en lakken brengen licht, leven en benadrukken de persoonlijkheid van de bewoners. Daarom draait alles bij next125 om het zorgvuldig geselecteerde assortiment hoogwaardige lakken.

Consumenten worden ook steeds moediger in hun materiaalkeuze: naast kunststoffen worden ook steeds vaker kwartsstenen, keramieken, massief houten en gefineerde fronten, werkbladen en nismaterialen gebruikt. Gelakte fronten zien er niet alleen mooi uit, ze zijn duidelijk ook een haptisch element met karakter. Bij de keuze moeten vooral uw individuele wensen centraal staan. next125 levert verschillende hoogwaardige laksystemen in hoogglans, fluweelmat en satijnlak, die het brede kleurenspectrum van het merk weerspiegelen. De fronten van fluweelmat-lak zijn voorzien van een technologie (AFP) die vervelende vingerafdrukken tegengaat. Dat is momenteel extra belangrijk – en handig in de dagelijkse praktijk – omdat donkere fronten op dit moment erg populair zijn.

Reacties