Foto: 2015/SOLIS-Citrus-Press-Pro.jpg

Zoek de verschillen: blenden versus juicen

Er zijn een hoop verschillen tussen blenden en juicen. Ontdek hier welk drankje het beste bij jou past!

Met zowel een smoothie als een vers sapje krijg je in één keer een flinke portie vitamines binnen. Natuurlijk afhankelijk van de ingrediënten die je erin stopt, maar gezond is het vaak allebei.

Juicen voor een vitamineboost

Vind je het belangrijk om zo veel mogelijk vitamines binnen te krijgen? Dan is juicen de beste optie. Een sapcentrifuge behoudt veelal meer voedingsstoffen dan een blender. Wanneer je met dezelfde ingrediënten een sapje maakt, blijven bijna dubbel zoveel bètacaroteen en vitamine C intact dan wanneer je gaat blenden. Voor andere vitamines en mineralen, zoals kalium is dit verschil minder groot. Overigens geldt wel dat er bij hogesnelheidsblenders met krachtige motoren, zoals de Solis Extreme Power Blender, minder voedingsstoffen verloren gaan.

Blenden voor een bom aan vezels

Heb je gevoelige darmen of problemen met de stoelgang? Een smoothie heeft dan meer voordelen voor jou. Vezels zijn erg belangrijk voor een gezonde darmflora. Door te blenden blijven veel meer vezels behouden dan wanneer je gaat juicen. Daarnaast zorgen vezels voor een verzadigend gevoel. Ze vullen je maag zonder dat het calorieën oplevert. Handig voor wanneer je op de lijn probeert te letten!

Lekkere drankjes horen in mooie glaasjes

Of je nu voor een smoothie of sapje gaat; niet alleen de smaakpapillen mogen verwend worden. Het oog wil ook wat! Van een mooi sapglas en een trendy jar tot een stijlvolle karaf; je zult merken dat jouw zelfgemaakte drankjes nóg meer bij jouw gasten in de smaak vallen wanneer je aandacht besteedt aan de presentatie.
Meer weten over de verschillen tussen blenden en juicen? Lees er hier meer over + een recept voor zowel een vers sapje als een vullende smoothie!

Publicatiedatum: 8 augustus 2015

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties