Foto: /248102.jpeg

Oon Solutions lanceert eerste recycling machine voor thuis

De oon candlemaker maakt van plantaardige oliën kaarsen en pakt watervervuiling aan.

De oon candlemaker maakt van plantaardige oliën kaarsen en pakt watervervuiling aan.

Oon Solutions lanceert vandaag de oon candlemaker; een innovatieve machine die gebruikte plantaardige oliën zoals kookolie recyclet tot kaarsen in allerlei vormen, kleuren en aroma’s. Hierdoor wordt watervervuiling verminderd en worden natuurlijke bronnen bespaard. Met de introductie van de candlemaker wil Oon Solutions consumenten stimuleren om van hun afval te gaan houden! De consument kan met de oon candlemaker op een eenvoudige en leuke manier thuis plantaardige oliën recyclen tot mooie en bruikbare producten.

 

Gebruikte plantaardige oliën, zoals kookolie, fonduevet, overgebleven olie uit een olijfpotje en frituurvet komen vaak na gebruik rechtstreeks via de gootsteen in de riolering terecht. Dit leidt niet alleen tot verstopping van het rioleringssysteem, maar ook tot hogere kosten bij de waterzuivering en vervuiling van miljoenen liters water. Eén liter gebruikte olie kan tot één miljoen liter water vervuilen! Met de oon candlemaker kun je thuis zelf dit probleem tegengaan. Alle restjes die na het koken overblijven worden opgespaard tot minstens 100 ml (dit staat gelijk aan ongeveer 4 theekopjes olie) in de oon candlemaker. Van de opgespaarde plantaardige oliën kun je vervolgens je eigen afval transformeren tot een mooie en bruikbare kaars. Zo draag je bij aan een beter milieu en gebruik je het afval nuttig.

In geuren & kleuren

De geur en kleur van de kaars worden bepaald door oon candlepods die in de candlemaker worden geplaatst. Een filter in de machine scheidt het restafval van de oliën, zodat alleen de oliën gebruikt worden in het recyclingproces. De pods neutraliseren de geur en geven de kaars een nieuwe aroma en kleur, van 'Spicy Orange' tot 'Hand Picked Apples'. In totaal zijn zeven variaties mogelijk.

Make people love their waste

Mario Silva, CEO, Oon Solutions; 'Onze ambitie is om mensen te motiveren anders naar hun afval te kijken door hergebruik van hun eigen afval. Dan kunnen we het recycling paradigma omkeren van een onbekend fenomeen naar iets dat iedereen kan doen en waar iedereen zich verantwoordelijk voor voelt. De candlemaker is de eerste implementatie van deze visie.'

De oon candlemaker is ontwikkeld vanuit een holistische en duurzame visie, waarbij niet alleen gekeken is naar de vervuilingproblematiek, maar ook naar het volledige ontwikkelingsproces van de candlemaker. Zo is maar liefst 79% van al het gebruikte plastic in de candlemaker gerecycled – dit is uniek. Bovendien is het energiegebruik minder dan 10W-h (9,4W-h).

Getest

De oon candlemaker en oon candles hebben rigoreuze veiligheids- en gebruikerstesten doorstaan van onafhankelijke laboratoria en zijn volledig gecertificeerd voor thuisgebruik. De oon candlemaker is online te koop en verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren.

Ga voor meer informatie naar de website: www.oonsolutions.com.

Publicatiedatum: 5 oktober 2010

Reacties