Foto: nivona sfeer barista

Nieuw: Barista-machine

Nivona introduceert CafeRomatica 788, een espressomachine met Barista in a box

Het Duitse kwaliteitsmerk Nivona introduceert de volautomatische espressomachine CafeRomatica 788. Hiermee haal je een heuse barista-machine in huis die alle koffiesoorten maakt die je in Italië kunt vinden. Met de kwaliteit waar zelfs Italianen blij van worden. Dat is te danken aan het Aroma Balance Systeem, ook wel Barista in a box genoemd, waarmee je espresso, lungo, latte macchiato of cappuccino verfijnd bereidt naar eigen smaak en intensiteit. 

Met drie verschillende koffieprofielen op de machine creëer je een extra zuurtje of bittertje door te variëren in doorlooptijd en lagere of hogere pompdruk. Speciaal bedoeld voor liefhebbers van een fruitige smaak of mensen die juist houden van een meer intense smaak waarbij alle aroma’s naar boven komen. Het Aromatica systeem geeft de koffie een prachtige crema-laag. En met de One-Touch Cappuccino functie serveer je thuis een perfecte cappuccino met een compacte, stevige laag melkschuim. 

Alle factoren en ingrediënten zijn naar wens in te stellen: de temperatuur van het water of de melk, de hoeveelheid te malen bonen en het koffievolume. De sterkte van de koffie is te regelen door de maalgraad (vijf standen) en de hoeveelheid koffie tussen de zeven en veertien gram in te stellen. 

Bluetooth functie: NIVONA-App

De geïntegreerde Bluetooth functie in combinatie met de NIVONA-App maken van de CafeRomatica 788 echt een machine van nu. Koffie zetten, instellen en recepten aanpassen kan eenvoudig vanaf de bank met je telefoon of tablet. In het heldere kleurendisplay is duidelijk af te lezen welk koffierecept de machine gaat bereiden. Je kunt je eigen recept opslaan onder je eigen naam en symbool. De espressomachine heeft de mogelijkheid om maar liefst vijf verschillende recepten te programmeren. 

Informatie

Nivona CafeRomatica 788, consumentenadviesprijs € 849. Verkrijgbaar bij de gespecialiseerde vakhandel. Ga voor meer informatie naar www.nivona.nl. 

Ook verkrijgbaar zonder melkbeker: Nivona CafeRomatica 768, consumentenadviesprijs € 799.

Reacties