Foto: Nespresso-citiz-keuken-apparaat

De CitiZ lijn van Les Collections

Les Collections, de gevarieerde accessoirelijn waarmee Nespresso heerlijke koffiemomenten compleet wil maken en het karakter van het merk wil versterken.

Les Collections, de gevarieerde accessoirelijn waarmee Nespresso heerlijke koffiemomenten compleet wil maken en het karakter van het merk wil versterken.

Het aanbod heeft dezelfde stedelijke, hippe uitstraling heeft als het nieuwe CitiZ machineassortiment en volledig aansluit bij de geheel eigen stijl van de machines.

 

?De Nespresso denktank ?Design Vision 2010? is opgericht om moderne, baanbrekende designs te ontwikkelen en het huidige aanbod verder te verbeteren,? zegt Anne-Claude Truchement, Product Manager van Les Collections bij Nespresso. ?Een van de hoofddoelen bij de CitiZ collectie was het behouden van het stedelijke, eigentijdse karakter van de machine om daar een grappig en jeugdig accent aan toe te voegen.?

Het nieuwe assortiment heeft een retro-moderne, gestroomlijnde stijl die zich kenmerkt door een duidelijke industriële uitstraling op basis van architectonische lijnen. De accessoirelijn biedt alles wat nodig is voor het bereiden, proeven en presenteren van koffie.

Nespresso ontwierp het nieuwe assortiment CitiZ accessoires in samenwerking met Antoine Cahen, de vaste designpartner van het bedrijf en mede-eigenaar van Les Ateliers du Nord in het Zwitserse Lausanne.

Cahen: ?Het is niet moeilijk om vast te houden aan de merkwaarden, want het zijn onze eigen waarden. Daarom wijken we er ook nooit van af en blijven we altijd consequent. De uitstraling is altijd hetzelfde, waardoor direct te zien is dat het om een Nespresso machine gaat ? of om een accessoire.?

Ontworpen door Antoine Cahen

o De dubbelwandige glazen kopjes, die zowel apart als in combinatie met de dienbladen kunnen worden gebruikt, zijn eveneens ontworpen door Cahen. Technisch gezien zijn het staaltjes van vernuft die dankzij een perfecte thermische isolatie de koffie op de juiste temperatuur houden. Cahen smolt met ambachtelijk glas twee glazen samen, waardoor de kopjes een ruimtelijk aspect krijgen. Subtiele lijnen of ?strepen? in de kopjes benadrukken bepaalde designelementen van de CitiZ machines, waardoor het retro-moderne karakter wordt versterkt. Hoewel de Espresso- en Lungo-kopjes bedoeld zijn voor verschillende hoeveelheden koffie hebben ze dezelfde twee buitendiameters. Bovendien zijn de mondgeblazen glazen kopjes geschikt voor de vaatwasser.

o Behalve de kopjes zijn er ook ivoorporseleinen kommen met hetzelfde design om thuis op uiterst elegante wijze suikerstaafjes, chocolaatjes en koekjes te presenteren.

o Vanwege het modulaire karakter van het CitiZ assortiment zijn de gezandstraalde, donkergrijze, ?leikleurige? dienbladen verkrijgbaar in drie grootten. Op de ovale dienbladen passen negen, drie of twee porseleinen of glazen kopjes. Een van de unieke kenmerken van het ontwerp is dat kopjes van verschillende grootte ? voor Lungo?s of Espresso?s ? op dezelfde plek in het dienblad passen. Daardoor zijn de donkerglanzende, avant-gardistische dienbladen behalve fraai ook uiterst praktisch.
Cahen: ?De dienbladen zijn geïnspireerd op de proefschaaltjes die in het productiecentrum van Nespresso worden gebruikt. Het uitgangspunt was een zintuiglijke beleving, die nu ook mogelijk is bij het proeven van koffie.?

o Cahen ontwierp ook een bijzonder Espresso lepeltje met een langere steel. Het gebogen deel van het lepeltje heeft een holronde eivorm die speciaal bedoeld is om het laatste restje crema uit het kopje of glas te scheppen. De roestvrijstalen lepeltjes zijn verkrijgbaar in twee grootten.

De CitiZ lijn van Les Collections wordt later in het jaar uitgebreid met capsuleverdelers van polycarbonaat en roestvrij staal om het avant-gardistische karakter van het machineassortiment te benadrukken.

Publicatiedatum: 15 juni 2009

Reacties