Foto: /258803.jpeg

AEG vernieuwt totale collectie van meer dan 300 apparaten

Minimalistische vormen en opvallende, interactieve bedieningsfuncties gecombineerd in AEG Neue Kollektion.

Minimalistische vormen en opvallende, interactieve bedieningsfuncties gecombineerd in AEG Neue Kollektion.

De scheiding tussen keuken en woonkamer vervaagt steeds meer. Het design van keukenapparatuur wordt nog belangrijker en moet volledig passen bij het interieur van de totale levensruimte. AEG vernieuwt daarom het design van al haar apparatuur. De sterke minimalistische en toegankelijke designkenmerken van het nieuwe AEG assortiment zorgen ervoor dat alle apparatuur onderling kan worden gecombineerd, waardoor er een geïntegreerde uitstraling ontstaat die harmonieus aansluit op de totale levensruimte.

 

De komende maanden introduceert AEG maar liefst meer dan 300 huishoudelijke apparaten op de Nederlandse markt. Deze ‘Neue Kollektion’ van AEG is ontwikkeld voor mensen die niet alleen superieure prestaties eisen, maar ook genieten van het proces zelf en de expressie van perfectie. De apparaten waarmee succesvolle prestaties kunnen worden gerealiseerd dienen als een soort verlengstuk voor hen.

Eenvoud in design; in vorm én kleur

'Keukeninbouwapparatuur en witgoed mogen opvallen, maar niet de harmonie van de keuken of leefruimte verstoren', aldus Hans Strohmeier, Senior Design Manager van AEG. Het nieuwe design kenmerkt zich door eenvoud. Horizontale lijnen bieden continuïteit en integriteit, terwijl verticale lijnen het bedieningspaneel van een apparaat afbakent. Eenvoud in het design is afgewogen in de kleinste details en wordt bijvoorbeeld ook gecreëerd door het gebruik van pure kleuren. De zwarte en witte apparaten zijn niet langer meer voor een deel zwart of wit met roestvrij staal, maar uitgevoerd in puur zwart of wit.

En vernieuwde bediening

De bediening van de AEG apparatuur is ook vernieuwd. Er worden glazen aanraakschermen en minimalistisch, geordende grafische afbeeldingen gebruikt die ontwikkeld zijn op het gevoel van de gebruiker. “Mensen werken met apparaten op een fysieke manier en gebruiken daarbij alle zintuiglijke prikkels,” zegt Strohmeier. “Het kan het geluid zijn van het apparaat of het gevoel van het materiaal waar een druktoets van is gemaakt.” Displays zijn groter dan voorheen en zorgen voor een meer vloeiende, aangename verbinding tussen het apparaat en de gebruiker.

 

De bedieningspanelen zijn rijk aan informatie en bieden de gebruiker veel mogelijkheden, terwijl het ontwerp puur en simpel is en dus eenvoudig in het gebruik. De toegepaste materialen zijn beperkt tot minimaal twee: glas en staal. Bij ieder apparaat in de Neue Kollektion kleurt het display rood als deze oplicht. Rood vormt hiermee een belangrijke maar tegelijkertijd ook de enige accentkleur door de hele keuken heen.

Reacties