DIY - zo zet je gewoon thuis de lekkerste koffie!

Voor een echt lekkere americano, caffè latte, caffè mocha, espresso of cappuccino hoef je echt het huis niet meer uit – je maakt de lekkerste koffie zelf.

Guido van Loon 04 November 2019

Hoe dan? Natuurlijk met het beste koffiezetapparaat. Dat lijkt logisch, maar dat heeft nog wat meer uitleg nodig. Hoe dit precies zit, leggen we je hier verder uit!

Maak het jezelf makkelijk met een volautomaat!

Het zal je misschien verbazen, maar de meeste cafés en restaurants maken al lang hun koffie niet meer zelf. Waarom horen we je denken? Simpel, omdat een volautomaat het vaak net zo goed doet, een heerlijk resultaat geeft en met slechts een druk op de knop is jouw koffie naar keuze klaar. Tegenwoordig zijn deze volautomaten ook verkrijgbaar voor thuisgebruik. Het is een kleine investering, maar dan kun je ook jarenlang genieten van elk soort koffie waar je op dat moment zin in hebt, gewoon thuis op je eigen bank!

Toch liever zelf aan de slag als een barista?

Voor veel mensen is koffiezetten een soort van kunst. Waar ze veel passie in kwijt kunnen –een zelfgemaakt, perfecte latte macchiato of espresso geeft natuurlijk ook wel veel voldoening. Het begint al bij het uitkiezen van de perfecte koffiebonen. Waarna je het liefst de koffiebonen met de hand gaat malen om vervolgens de beste espresso te maken.

Je zelfgemaakte espresso kun je vervolgens afmaken met een mooie laag melk. Om dit thuis te kunnen doen, heb je een pistonmachine (of soms ook wel halfautomaat genoemd) nodig. Met een pistonmachine maak je niet alleen koffie geheel naar eigen smaak, een pistonmachine staat vooral ook prachtig in je keuken. Het is een echte eye-catcher!

Lekkere koffie voor een klein budget?

Vind je koffie wel lekker, maar wil je liever niet zoveel tijd en geld aan koffiezetten besteden? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een Senseo. Wil je jouw koffie iets luxer, maar wel veel gemak? Dan past de Nespresso misschien wel het beste bij jou. Natuurlijk zou je ook kunnen kiezen voor het vertrouwde filter koffiezetappaaat. Leuk om te weten, filterkoffie is tegenwoordig weer helemaal hip! Dus haal de Moccamaster van je oma weer uit de kast en laat hem pronken op je aanrecht – gegarandeerd succes!

Ben je nog op zoek naar een nieuw koffiezetapparaat, maar weet je nog niet zo goed welk koffiezetapparaat het beste bij jou past? Bekijk dan eerst eens reviews om een passend advies van andere consumenten te krijgen.

Reacties