Foto: keuken-essentials

5 niet te missen keuken essentials

De keuken wordt steeds meer het centrum van het huis. Samen gezond koken is gezellig en dan smaakt het ook gewoon beter.

Een mooie keuken is uiteraard een must, maar functioneel is even belangrijk als koken een plezier moet blijven. Heb jij de onderstaande keuken essentials al?

1. Een inductie kookplaat

Misschien loopt het nog niet zo’n vaart totdat aardgas voor verwarmen en koken uit onze woningen wordt verbannen. Maar waarom zou je daar op gaan wachten voordat je overgaat op een inductie kookplaat. Wist jij dat koken op een inductie kookplaat de meest efficiënte, veilige, hygiënische en snelle manier van koken is? Alle energie gaat direct in de pan en wordt niet ten dele verspild zoals bij koken met gas of op een keramische kookplaat. De inductie kookplaat is weer koud als je de pan van de kookplaat haalt. Je loopt geen risico op vlam in de pan of verbrande vingers aan de kookplaat. De kookplaat brandt ook niet in omdat deze zelf niet warm wordt. Iets voor jou? Kijk dan snel wat de beste inductie kookplaat is.

2. Rijstkoker

Eten we vanavond rijst? Deze gezonde voeding staat in ons land ook steeds vaker op het menu. Rijst koken is echter iets dat weliswaar zeer eenvoudig lijkt en is, maar ook wel eens mis gaat. Overkokende of aangebrande rijst geeft een flinke rommel in je keuken en teleurgestelde gezichten aan tafel. Een rijstkoker hoort eigenlijk in iedere moderne Hollandse keuken. Er zijn zeer veel verschillende modellen met vele functies. Het belangrijkste is echter dat als je de aanwijzingen volgt, de rijstkoker al het werk doet en zichzelf uitschakelt als de rijst klaar is. Wist je dat je behalve rijst nog veel meer producten op een veilige en snelle manier kan koken in deze essential? De beste rijstkoker vind je gewoon online.

3. Hapjespan

Een hapjespan hoort erbij. In eerste instantie werd een hapjespan vooral gebruikt in de Nederlandse keuken om kliekjes om te warmen en daarvoor functioneert dit handige item nog steeds als vanouds. Maar ook in ons land is het steeds meer gebruikelijk geworden om gerechten snel en lekker te bereiden met een scheutje olie. In een hapjespan kan je door de hoge opstaande rand makkelijker omscheppen dan in een koekenpan en ook meteen meer bereiden. Een handige toevoeging om creatief en lekker te kunnen koken.

4. Citruspers

Gezond is in en dat blijft ook nog wel een tijdje zo. Bijna ieder gerecht kan wel een scheutje extra vitamine gebruiken van die heerlijke citrusvruchten. Voor de moderne keuken koop je dan een gewone citruspers waarbij je je handen moet laten wapperen. Een elektrische staat vaak in de weg of wordt toch niet gebruikt. Een zogenaamde Mexican Elbow is ook handig en eenvoudig op te bergen.

5 Siliconen spatels

Dit is een uitvinding die ze veel eerder hadden moeten doen. Er blijft niets plakken aan de spatel en je kan deze siliconen hulp dan ook moeiteloos schoonmaken. Handig als je meerdere gerechten moet klaarmaken. Voor het bakken zijn er ook siliconen vormpjes, daardoor laat je baksel altijd goed los en ziet er ook nog leuk uit.

Reacties