Foto: press_2013//bruynzeel-keuken-atlas.jpg

Bruynzeel Keukens en duurzaam hout, een goede combinatie

Bruynzeel Keukens heeft met zijn Atlas keuken al jarenlang een sterke reputatie in de markt. Al meer dan acht jaar heeft deze keuken Milieukeur.

Bruynzeel Keukens heeft met zijn Atlas keuken al jarenlang een sterke reputatie in de markt. Al meer dan acht jaar heeft deze keuken Milieukeur.

Het succesnummer is echt een voorloper in duurzaamheid en Bruynzeel houdt de ontwikkelingen op dit gebied goed in de gaten. Hoewel de historie van deze keukenfabrikant indrukwekkend en onmiskenbaar is, wordt bij Bruynzeel ook vooruitgedacht.

Duurzaam alternatief

Sinds 2002 zijn de Atlas keukens van Bruynzeel gecertificeerd met Milieukeur. De Atlas keuken wordt niet alleen verkocht aan professionele afnemers als aannemers, projectontwikkelaars, woningcorporaties en zorginstellingen, maar ook steeds meer aan particuliere klanten. Het is de meest verkochte Bruynzeel keuken. In de Atlas keuken is in de loop van de tijd natuurlijk wel een en ander veranderd: vooral door de grote keuzevrijheid in frontjes en deuren is het een populaire keuken in deze markt.

Meerwaarde Milieukeur

Het voeren van Milieukeur heeft voor Bruynzeel zeker meerwaarde. Commercieel Directeur Professionele markt Bart Meeuwsen: 'Vanuit de bedrijfsfilosofie is er de wens om een duurzaam product te leveren. Daarnaast is er een externe marktvraag naar duurzame producten. Bruynzeel Keukens wil zich daarmee onderscheiden en vooroplopen. De meerwaarde van Milieukeur is in de afgelopen jaren alleen maar sterker geworden. Je merkt aan alles dat duurzaamheid en milieu steeds belangrijker worden in de keuze voor een product. In gesprekken met klanten komt die wens ook vaker tot uitdrukking'.

Overheid en TPAC

Omdat FSC en PEFC voor de meeste landen aangepaste landensystemen hebben, heeft de overheid de stap gemaakt om een meetlat voor duurzaam hout te ontwikkelen. Hiertoe heeft zij een commissie in het leven geroepen om de verschillende certificatiesystemen te toetsen. Deze toetsingscommissie is samengesteld door SMK (Stichting Milieukeur) en werkt onder de naam TPAC (Timber Procurement Assessment Committee). Als een certificatiesysteem wordt goedgekeurd door TPAC, dan wordt voldaan aan de criteria voor duurzaam hout van de Nederlandse overheid. Meeuwsen: 'Bij Milieukeur komt ook het onderwerp duurzaam bosbeheer aan bod. De eisen die hierin worden gesteld zijn dusdanig, dat Bruynzeel voldoet aan de eisen die de toetsingscommissie stelt voor de inkoop van duurzaam hout. Hiermee heeft Bruynzeel gewaarborgd dat het hout dat zij inkoopt voldoet aan de criteria die door de overheid zijn gesteld.' Volgens Meeuwsen krijgen met name woningcorporaties steeds meer aandacht voor duurzaamheid: 'Milieukeur, maar ook onze ISO-certificaten op het gebied van milieu en kwaliteit tonen aan dat wij klaar zijn voor de vraag van onze klanten naar duurzame producten.'

Meer informatie: www.bruynzeelkeukens.nl/duurzaamhout.

Publicatiedatum: 25 mei 2010

Reacties