Keukenrenovatie in beeld

In dit artikel zie en lees je hoe een 17 jaar oude keuken in kersenhoutlook, stap voor stap een compleet nieuwe look krijgt in magnolia wit.

Stap 1: demonteren

'We behouden wat goed is, en vervangen wat nodig is', dat is de kern van keukenrenovatie. Nagenoeg elke renovatie start dan ook met het demonteren van de onderdelen die vervangen gaan worden. In deze keuken zijn dat de kast- en ladefronten, de plinten, en een van de bovenkasten. 

Stap 2: schilderen keukenombouw

Na de demontage wordt de keukenombouw in magnolia wit geschilderd, zodat dit perfect matcht met de nieuwe fronten in dezelfde kleur. Om de lak goed aan te kunnen brengen zette de Keukenvernieuwer de te schilderen delen eerst in de grondverf. De kersenhouten panelen aan de eetkamerzijde hoeft hij niet te schilderen; hier worden nieuwe panelen overheen geplaatst.

Stap 3: monteren

En dan is het tijd om te gaan monteren! Het vooraanzicht verandert al snel als de magnolia witte panelen over de oude houtlook panelen worden geplaatst. Vervolgens monteert de Keukenvernieuwer de nieuwe fronten, lades en plinten. Met de planken links creëert hij een open opbergruimte, met daaronder precies genoeg ruimte voor de keukenmachine van de klant. Echt maatwerk dus! 

Eindresultaat

En dan is de keuken klaar. Met de nieuwe frisse kleur en meer gebruik van glas en open kastruimte is een gezelliger geheel gecreëerd. Zo zie je hoe met een paar simpele ingrepen een keuken van 17 jaar oud er weer als nieuw uitziet en er nog jaren tegenaan kan!