Designkranen bieden gezond drinkwater


Designer Roderick Vos heeft voor het Arnhemse bedrijf Zeromix kranen ontworpen in de Japanse stijl. Dankzij de samenwerking tussen de designer en de fabrikant van kranen, is er een serie designkranen beschikbaar met gezond drinkwater.

Designer Roderick Vos heeft voor het Arnhemse bedrijf Zeromix kranen ontworpen in de Japanse stijl. Dankzij de samenwerking tussen de designer en de fabrikant van kranen, is er een serie designkranen beschikbaar met gezond drinkwater.

Het gaat om de eerste lood- en nikkelvrije kraan ter wereld met ook nog eens een exclusief design. Vanaf eind december zijn de kranen uit de Sozu-reeks leverbaar.

 

Het Arnhemse bedrijf Zeromix is na lang onderzoek in staat gebleken om via een speciaal procedé kranen te produceren uit loodvrij messing. Daarnaast wordt alle aanraking in de waterweg met nikkel en chroom vermeden. Waardoor de kraan zonder deze zware metalen geproduceerd wordt. Designer Roderick Vos gaf deze lood- en nikkelvrije kranen vorm. Dankzij deze samenwerking is er een unieke kraan op de markt beschikbaar die de thema’s gezondheid en design combineert.

Samenwerking

Zeromix is erg blij met de samenwerking. Ronald Kort, directeur van Zeromix: “We zijn erg vereerd dat Roderick Vos voor ons aan de slag is gegaan. We zien een belangrijke meerwaarde in de combinatie van design en gezondheid. Door onze krachten te bundelen komen we tot een prachtig resultaat.

"Sozu"

Roderick Vos liet zich bij de ontwikkeling van de Sozu-reeks inspireren op een fontein die voorkomt in traditionele Japanse tuinen. Roderick Vos: “De traditionele ‘Sozu’ bestaat uit een holle draaibare arm van bamboe, bevestigd aan een verticale buis. Zodra de draaibare arm is volgelopen met water, slaat deze om en kan je het water gebruiken. Ik heb me door de vorm van deze traditionele kraan laten inspireren bij het ontwerp van de kranen voor Zeromix.” Op dit moment zijn er nóg twee nieuwe kranen in ontwikkeling die begin 2011 verschijnen.

Roderick Vos

Als designer deed Roderick Vos ervaring op over de hele wereld. Hij werkte onder andere in München en Tokyo en woonde zes jaar in Indonesië. Sinds 2004 richt hij zich samen met zijn vrouw Claire Vos Teeuwen, vanuit Studio Roderick Vos, volledig op productvormgeving. Zijn aanpak is zeer intuïtief en prototypes worden al in een vroeg stadium in het proces gemaakt. Zo komt hij tijdens het creatieve proces al in aanraking met alle aspecten van vorm, materiaalbehandeling. Roderick Vos: “Het begrijpen van productieprocessen is mijns inziens de basis voor een goed ontwerp.”

AANBEVOLEN

Trendy én bewust: zwarte ECO PLUS kranen

Caressi heeft de Black Line-serie uitgebreid met 2 nieuwe kranen. Elegante, lux...

Keukenkraan: fraai vormgegeven en functioneel

Keukenkraan: De knop omzetten, de hendel omhalen of alleen een knopje aantippen,...

Bladmengkraan met draaibare uitloop

Monoknop bladmengkraan met draaibare uitloop 090H, sprong 230 mm. Uitgevoerd in...

Het Dekker Trend Centre

Het Dekker Trend Centre, een 900 m2 grote showroom is een inspiratiehuis van vij...

Advertentie