Foto: blum-orgalux-opruimen

Tips voor stijlvol opruimen, ordenen en opbergen

Lentekriebels en de kunst van het organiseren.

Of het te maken heeft met het licht dat langer schijnt of het ontluiken van de jonge bloemen, de lente vraagt om nieuwe kansen en een opgeruimd begin. Voor velen dus het moment om het huis grondig door te spitten en te poetsen in hoekjes waar ze anders niet komen. Maar hoe lekker is het als die opgeruimdheid blijvend is? En ook nog eens mooi oogt? Met een paar handige tools en tips kom je een heel eind.

Alles op zijn plek

Opruimen gaat sneller - en het behouden van een opgeruimd huis ook - als alles zijn vaste plek heeft. Zo weet je meteen wat je waar moet opbergen en is het makkelijker om direct na gebruik iets terug te leggen. Hou lades overzichtelijk door ze in te delen in compartimenten of er bakjes in te plaatsen. Zo heeft alles een eigen plek en blijven de spullen daar waar ze horen. Met één greep in de la heb je te pakken wat je zoekt, en alles oogt rustig en overzichtelijk.

ORGALUX metalen indelingen met poedercoating. € 89,50 p. stuk.


ORGALUX maakt het je makkelijk en biedt bakjes en ladeverdelingen aan die precies passen in lades van het merk Blum. Sommige bakjes zijn magnetisch en kleven tegen de ladezijwand, zodat ze op hun plek blijven maar wel altijd verwisseld kunnen worden. Zo kun je bakjes verticaal plaatsen, maar ook horizontaal. De meestgebruikte voorwerpen leg je dan vooraan. Je hoeft de la maar een klein stukje open te doen om die tools direct bij de hand te hebben.

ORGALUX verwisselbare bestekindeling van roestvrij staal. Vanaf € 90,50.

Warmte van binnenuit

Je kunt kiezen voor roestvrij stalen bakjes, wat hygiënisch is voor in de keuken, maar er zijn ook elegantere mogelijkheden van hout, antracietkleurige kunststof met soft touch en zwart staal met poedercoating. In de woon- of slaapkamer kan roestvrij staal wat kil aanvoelen; warm hout of stijlvol grijs is voor die ruimtes een interessantere optie. Lades en kasten organiseren hoeft zich namelijk niet te beperken tot de keuken. Ook in de werkkamer, badkamer of speelhoek bieden overzichtelijke indelingen een hoop comfort. Een antislipmat onderin beschermt de la en de spullen erin, en zorgt ervoor dat alles op zijn plek blijft. Door de verschillende uitvoeringen in antracietgrijs en gemengde tinten kun je er bovendien een persoonlijke touch aan toevoegen.

Een goed begin

De ORGALUX Starterset is een handig begin voor het organiseren van lades in de keuken. De set bevat bordenhouders waar je borden eenvoudig in stapelt zodat ze netjes op elkaar blijven staan en je ze er in één keer kunt uitpakken. Dat is veel ergonomischer. Een houder, bedoeld voor 12 borden, is verstelbaar en past dus bij alle borden, welke vorm ze ook hebben. In de set zit ook een messenhouder waarin je vier grote en vijf kleine messen veilig en overzichtelijk kunt opbergen. Ook de foliesnijders zijn een handige uitvinding: nooit meer gekreukt aluminiumfolie of prutsen met het begin van het huishoudfolie. Je rolt het begin op een vaste roller en snijdt zo het stuk af dat je nodig hebt. In de speciale kruidenrekjes staan kruidenpotjes een beetje schuin opgeborgen zodat je direct ziet wat waar staat.

ORGALUX Starterset van Blum, bestaande uit twee bordenhouders, een messenblok, twee foliesnijders en twee kruidenrekjes. € 489,50.

Opruimkunst

In een tot in de puntjes gestyled interieur horen stijlvolle opbergmogelijkheden. TA’OR Cubics is een lijn lade-indelingen met designlook, gemaakt van topmaterialen als hout, melamine, vilt of leer. Speciaal voor make-up, voor op reis of op de salontafel, voor elke situatie zijn ideale Cubics ontworpen die samen precies passen in een lade van Blum of een houten lade van TA’OR. Je kunt dus een compleet passende set samenstellen van het materiaal van je keuze of een mix daarvan - of je nu sieraden in het dressoir wilt opbergen of schrijfgerei op je werkplek. Behalve een opgeruimde look levert het ook een luxueus gevoel op als je spullen in deze mooie ontwerpen opgeborgen zitten.

TA’OR Cubics, verschillende materialen (melamine, vilt, hout, nappaleer). Vanaf € 10,00. Op de foto: CubiMax Make-up set van melamine, 62 x 222 x 150 mm. € 28,50.

Uit het oog, uit het hart

De Cubics met designlook zijn ideaal om losse spullen op te bergen die normaal gesproken geen plek hebben in een kast of la. In een mooi doosje staat het een stuk opgeruimder, terwijl je ze toch bij de hand hebt. Denk aan de afstandsbediening, sleutels, losse muntjes en opladers. Met de houten of vilten Cubics creëer je warmte en rust in het geheel.

TA’OR CubiWood, fineerhout. Bakje 62 x 272 x 150 mm. € 52,50; deksel € 27,50.

Publicatiedatum: 3 september 2015

Meer informatie: www.blum.com

Reacties