Foto: Orgalux_BOX1091_afval_flessen_B

Lenteschoonmaak in de keuken

De lente is nu toch echt begonnen!

Voor velen hét signaal om eens grote schoonmaak te houden en het huis van onder tot boven te laten blinken. Niet altijd de leukste klus, maar wanneer die achter de rug is, kun je genieten van een prachtig resultaat! Orgalux geeft je enkele tips voor de lenteschoonmaak in de keuken.

Haal alles uit de kast

Dat mag je gerust letterlijk nemen! Begin in de keuken met alle voedingsmiddelen en kijk hierbij zeker de houdbaarheidsdatum na. Is de houdbaarheidsdatum gepasseerd, dan gaat dat onverbiddelijk de vuilnisbak in. Vergeet hierbij ook de diepvries en de koelkast niet.

Daarna is het de beurt aan de andere kasten. Ga eens door al je lades en kasten en stel jezelf bij elk voorwerp de vraag of je het in het voorbije jaar hebt gebruikt. Nee? Veel kans dat je het dit jaar ook niet zal gebruiken. Weg ermee!

Opruimtip

Eigenlijk is dit een tip die je het hele jaar door kan toepassen, het zal je veel tijd besparen. Als iets minder dan twee minuten duurt, doe het dan onmiddellijk. Denk bijvoorbeeld aan een formulier dat je nog moet invullen, een deken in de stoel dat opgevouwen moet worden of de afvalemmer die geleegd moet worden. Vele kleine dingen kunnen al snel je huis op een puinhoop doen lijken. Stel ze daarom niet langer uit en doe ze onmiddellijk!

 

Afvalemmers met zin voor organisatie

De lenteschoonmaak is het ideale moment om spullen weg te gooien en plaats te maken voor nieuwe hebbedingetjes. Maar ook tijdens de rest van het jaar is het handig enkele afvalemmers binnen handbereik te houden. De afvalsets van Orgalux helpen je snel te sorteren en te recyclen.

Ga voor lentefris

Niet is zo leuk om na het kuisen de frisheid in het hele huis te ruiken, ze geven je instant een goed gevoel. Kies daarom voor schoonmaakproducten met een heerlijke geur. Helemaal klaar met de lenteschoonmaak in de keuken? Dat verdient een bloemetje! De ideale finishing touch, want ze fleuren onmiddellijk de keuken op en halen de lente écht naar binnen!

Meer informatie: Orgalux

Reacties