Foto: 2015/Blum-keukentip-1.jpg

Een huis vol visite? Drie handige keukentips voor de feestdagen

Ze naderen met rasse schreden: de feestdagen vol cadeaus, eten en familie.

Voor de één een lichtpunt om naar uit te kijken door het samenzijn met familie en vrienden en het genieten van een overdadig maal. Voor de ander een nachtmerrie door de gedachte aan de grote hoeveelheden boodschappen, monden om te voeden en afwas. Blum schiet te hulp met een paar praktische tips waardoor jij en je keuken optimaal voorbereid zijn op het kookgeweld dat met het feestmaal gepaard gaat. Nu het kerstmenu nog…

Tip 1: Zorg voor voldoende opbergruimte voor de voorraad

Kerst. Is dat ook niet die periode dat volwassen mensen in de winkelstraten vechten om het laatste paar handschoenen? En dat de rijen bij de parfumerie tot buiten staan omdat elke lipgloss in een uitbundige cadeauverpakking moet worden verpakt? Het is ook de tijd dat supermarktkarretjes uitpuilen van de enorme hoeveelheden voedsel – hoe luxer, hoe beter – die mensen inslaan om maar zeker genoeg in huis te hebben voor alle visite. Thuis ontstaat de volgende uitdaging. Waar laat je al die boodschappen?
Het antwoord is de Space Tower van Blum. Van buiten ziet deze kast er net zo uit als een apothekerskast of lange opbergkast met plankjes, maar van binnen is het een ware opbergkampioen. Met de lades van Blum wordt aan de binnenkant elke nuttige centimeter benut. De deur is vastgezet met scharnieren die ín de kast geen ruimte innemen waardoor letterlijk de hele binnenruimte van de kast voor opbergen gebruikt kan worden. De lades kunnen volledig uitgetrokken worden waardoor ook dat blikje tomatensaus achterin niet vergeten wordt. Tests hebben het uitgewezen: in de Space Tower kun je 30 procent meer inhoud kwijt dan in een apothekerskast.

Tip2: Voorkom blessures tijdens de voorbereidingen

Heb jij weer. Ruim voor het gezelschap arriveert, zorg jij voor een mooi gedekte tafel. Alle wijnglazen staan netjes opgepoetst op tafel en het zondagse tafelzilver ligt op een strak gevouwen servet. En bij het pakken van die grote stapel voorgerecht-, hoofdgerecht-, nagerecht- en broodbordjes van iets te veel kilo’s uit het keukenkastje, schiet het in je rug. Niet bepaald feestelijk.
Voorkomen is beter dan genezen, geldt ook in dit geval. Blum heeft twee tips. Ten eerste: bewaar borden in een lade. Het is vele malen makkelijker om iets van lager omhoog te tillen dan boven je macht gewicht te moeten dragen. De tweede tip: gebruik een bordenhouder, want daarmee gaat het tillen van een stapel veel ergonomischer. Aan de handgrepen til je ze allemaal in een keer naar de tafel en zijn ze bovendien beschermd in de la. Stervormige borden speciaal voor het kerstdiner? Geen probleem, want de houder is aan te passen aan alle soorten borden.

Bordenhouder van Orgaluxvan Blum.

€ 79,50

Tip 3: Zorg voor een goed georganiseerde keuken, dan hoef je nooit te zoeken

Een keukenindeling waarbij je nooit misgrijpt, is key tijdens het voorbereiden van de maaltijd der maaltijden. Als een volleerd chef hak en snijd je alle groenten fijn en de aardappelgratin staat al volledig klaar in de ovenschaal. In het heetst van de strijd wil je een la opentrekken en meteen te pakken hebben wat je zocht. Dat in die la een ordelijke indeling heerst en alles zijn vaste plek heeft, is dan ook de belangrijkste voorbereiding die je kunt treffen.
De messenhouder van Orgalux geeft messen een vaste en veilige plek in de la. Zo grijp je nooit mis en ook nooit ín een mes. De messen liggen stabiel, omdat ze vastgeklemd zitten in de houder. Er is plek voor vier grote en vijf kleine messen. In de collectie van Orgalux zitten nog meer handige houders die je lades overzichtelijk houden. De kruidenhouder verzamelt alle potjes specerijen en houdt ze in het gareel. Alle houders passen perfect samen in de la met de vakverdeling voor bestek die een basic in elke georganiseerde keuken zou moeten zijn.

Messenhouder van Orgalux. € 50,-
Kruidenhouder van Orgalux. € 43,50
Bestekindeling van Orgalux. Vanaf € 90,50.Publicatiedatum: 2 november 2015

Reacties