Foto: 2018/Cosentino-Kira-Vera.jpg

Dekton® by Cosentino presenteert Vera en Kira

Twee nieuwe, natuurlijke kleuren vol kracht en persoonlijkheid

Cosentino Group lanceert twee nieuwe kleuren voor Dekton® by Cosentino, waarin natuur en esthetiek de hoofdrol spelen.

Vera en Kira zijn de namen van deze nieuwe kleuren. Beide kleuren zijn geïnspireerd op de puurheid en originaliteit van natuursteen, aangevuld met de vooruitstrevende eigenschappen en voordelen van Dekton® ultracompacte oppervlakken.

De nieuwe kleuren Vera en Kira zijn geïnspireerd op het elegante en veelzijdige uiterlijk van het populaire Gris Pulpis marmer. Het verschil tussen beide zit hem in de kleur van de achtergrond. Waar Vera een grijsachtige betonkleur heeft, biedt Kira een afwerking in aardetinten. Vera en Kira vallen onder de Natural Collection van Dekton®. In deze collectie presenteert Cosentino de mooiste op bijzonder natuursteen geïnspireerde kleuren die trouw zijn aan de grillige trekken die zijn ontstaan uit miljoenen jaren geologische werking.

Dekton® Vera, geïnspireerd op het bekende Gris Pulpis marmer, is een kleur met penseelstreken van natuursteen en cement. De geaderde structuur en de betonachtige ondergrond maken van Vera een samensmelting tussen het natuurlijke en het industriële en laten deze van hun elegantste kant zien. De grijze afwerking wordt gecombineerd met een structuur van lichte aderen, met de esthetiek van conventionele kleuren. Het is een voorstel met een architectonisch tintje, ontwikkeld vanuit de laatste trends en functionaliteit.

Dekton® Kira, geïnspireerd op natuursteen, is een kleur die voor wat betreft elegantie en veelzijdigheid veel lijkt op die van het Gris Pulpismarmer. De kleurenbasis, opgebouwd uit aardetinten, contrasteert met overal willekeurig voorkomende grijze aderen in uiteenlopende intensiteit. Tijdloos, visueel sterk en met grote persoonlijkheid. Dat zijn de kenmerken van Kira, dankzij de uitstekende combinatie van een gladde, matte textuur, een sterke ondergrond kleur en een sterk aderpatroon.

Vera en Kira zijn gecreëerd voor ambitieuze ontwerpen te maken voor zowel binnen- als buitentoepassingen en lopen in de pas met de huidige kleurentrends. Op deze krachtige esthetiek van Vera en Kira heeft Cosentino de meest geavanceerde technieken en innovaties toegepast waardoor het ultracompacte Dekton® oppervlak al vanaf het begin wordt gekenmerkt. De twee nieuwe kleuren kunnen als basis dienen voor keukens, badkamers, vloeren, wanden, gevels en toepassingen voor meubilair. Dekton® beschikt over geavanceerde eigenschappen waaronder de bestendigheid tegen UV-stralen, slijtage, vlekken, krassen en plotselinge temperatuurverschillen. Daarbij wordt het materiaal vervaardigd in platen van groot formaat voor toepassingen op maat.

Meer informatie: www.cosentino.com

Reacties