Foto: cosentino-wit-marmer-huis

Silestone® Faro White, het wit van mediterrane huizen

Sunlit Days, de eerste klimaatneutrale Silestone®-collectie. Silestone® by Cosentino innoveert met haar allereerste CO2 -neutrale collectie.

Silestone® Sunlit Days wordt vervaardigd met de exclusieve en baanbrekende HybriQ®-technologie van Silestone®. Het productieproces van Silestone® met HybriQ+ maakt gebruik van 99% hergebruikt water uit de productieprocessen, 100% hernieuwbare elektrische energie en minimaal 20% gerecyclede grondstoffen in zijn samenstelling.

Sunlit Days is een collectie van vijf kleuren geïnspireerd op de Middellandse Zee, de verbinding met de natuur en vooral kleur. Sunlit Days neemt je mee op een reis door licht en kleur, met een frisse stijl en mediterrane tinten. Faro White, Cincel Grey, Arcilla Red, Cala Blue en Posidonia Green zijn meer dan alleen de namen van de nieuwe kleuren, er schuilen ook verhalen, ervaringen en expressies achter. Elke Sunlit Days-kleur is geïnspireerd op een bijzonder persoon die een unieke connectie met de natuur, kleur of de mediterrane levensstijl deelt.

Faro White staat voor de zonovergoten witte muren van de mediterrane huizen en symboliseert eenvoud, sereniteit en puurheid. De kleur wordt gekenmerkt door een satijnzachte, gladde structuur.

Mario, de laatste vuurtorenwachter, was de inspiratie voor Faro White
Op een dag, terwijl hij in Madrid was, kwam Mario een advertentie in de krant tegen van een opleidingsschool voor toekomstige vuurtorenwachters die openbare examens aflegden. Een paar maanden later was de zee van asfalt vervangen door een andere zee die zijn leven volledig veranderde: de Middellandse Zee. Met uitzicht op de 150 kilometer zee die zich uitstrekt tot aan de horizon, waren de lichten van Madrid vervangen door de enkele lantaarns van de vuurtoren. Al meer dan 28 jaar werkt hij in het natuurpark Cabo de Gata in Almería, waar hij ook schrijver is. Mario is de laatste vuurtorenwachter, de laatste van een beroep dat wordt bedreigd door technologie. Als hij weg is, blijven zijn verhalen bestaan.

Meer lezen over Mario of een van de andere hoofdrolspelers van de Sunlit Days Collectie?

Reacties