Een Dekton keukenblad

Arte presenteert het nieuwe product van Cosentino: Dekton®.  

Arte presents: Dekton by Cosentino

Als producent van onder andere innovatieve keukenbladen en platinum partner van Cosentino, presenteert Arte, hèt nieuwe product van Cosentino: Dekton®. Een nagelnieuw materiaal met talloze toepassingen voor binnen en buiten. Zo omschrijft Cosentino zijn nieuwe ‘ultracompacte oppervlak’ Dekton®. Een materiaal dat niet mag ontbreken in het assortiment van Arte!

 

Dekton® is het resultaat van een versnelde versie van natuurlijke natuursteenprocessen. Waar Moeder Aarde duizenden jaren voor nodig heeft, bereikt Cosentino in zo’n vier uur. Het productieproces is een geavanceerde mix van grondstoffen die gebruikt wordt om glas, materialen in porselein en kwartsoppervlakken te maken. Centraal staat de geavanceerde PST-technologie (Particle Sintering Technology), die ‘sintert’ minerale deeltjes zodat ze samensmelten en hun interne structuur verandert. Op die manier ontstaat een nieuwe massa die onder hoge temperaturen en extreme druk ultracompact wordt gemaakt: Dekton®.

Eigenschappen Dekton®:

  • Hoge vlekbestendigheid
  • Sterk bestand tegen krassen, schokken en slijtage
  • Dimensionale stabiliteit en hoge drukweerstand
  • Sterk bestand tegen hitte en thermische schokken, vorst en dooi.
  • Bestand tegen UV-stralen en kleurstabiliteit.

Dekton® is verkrijgbaar in 3 diktes: circa 1,2 cm, 2 cm en 3 cm en wordt geleverd in 14 verschillende kleuren, ondergebracht in drie collecties: de Solid Collection, Natural Collection en Tech Collection.