Partner

Arte Groep

Begonnen in december 1995 als Arte di Granito, speelde Arte in op de destijds sterk groeiende vraag naar natuurstenen aanrechtbladen. Door de verwerking van ook andere materialen, zoals composiet (Silestone by Arte) en glas is het bedrijf verder gegaan onder de naam Arte. Bovendien zijn de bedrijfsactiviteiten inmiddels uitgebreid naar andere markten: Arte in Keukens, Arte in Sanitair en Arte in Projecten.   In haar denken en handelen is Arte zich bewust van haar verantwoordelijkheden op het gebied van mens, milieu en maatschappij. Arte beschikt over een eigen fabriek van 10.500m2 gevestigd in Helmond. Het productieproces is volledig geautomatiseerd - van orderontvangst tot aflevering.  Met behulp van zeer geavanceerde - en speciaal ontworpen machines kan Arte haar producten met een nog hogere precisie en efficiency produceren. Arte is platinum partner van Cosentino, 's werelds grootste leverancier van Silestone.

MEER TONEN

Een Dekton keukenblad

Arte presenteert het nieuwe product van Cosentino: Dekton®.  

Arte presents: Dekton by Cosentino

Als producent van onder andere innovatieve keukenbladen en platinum partner van Cosentino, presenteert Arte, hèt nieuwe product van Cosentino: Dekton®. Een nagelnieuw materiaal met talloze toepassingen voor binnen en buiten. Zo omschrijft Cosentino zijn nieuwe ‘ultracompacte oppervlak’ Dekton®. Een materiaal dat niet mag ontbreken in het assortiment van Arte!

 

Dekton® is het resultaat van een versnelde versie van natuurlijke natuursteenprocessen. Waar Moeder Aarde duizenden jaren voor nodig heeft, bereikt Cosentino in zo’n vier uur. Het productieproces is een geavanceerde mix van grondstoffen die gebruikt wordt om glas, materialen in porselein en kwartsoppervlakken te maken. Centraal staat de geavanceerde PST-technologie (Particle Sintering Technology), die ‘sintert’ minerale deeltjes zodat ze samensmelten en hun interne structuur verandert. Op die manier ontstaat een nieuwe massa die onder hoge temperaturen en extreme druk ultracompact wordt gemaakt: Dekton®.

Eigenschappen Dekton®:

  • Hoge vlekbestendigheid
  • Sterk bestand tegen krassen, schokken en slijtage
  • Dimensionale stabiliteit en hoge drukweerstand
  • Sterk bestand tegen hitte en thermische schokken, vorst en dooi.
  • Bestand tegen UV-stralen en kleurstabiliteit.

Dekton® is verkrijgbaar in 3 diktes: circa 1,2 cm, 2 cm en 3 cm en wordt geleverd in 14 verschillende kleuren, ondergebracht in drie collecties: de Solid Collection, Natural Collection en Tech Collection.

 

Meer lezen over
'Een Dekton keukenblad '?

meer van deze professional
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.