Ore Design gloedvolle kandelaren tijdens Masterly The Hague

Ore Design ‘dining traditions’ toont gloedvolle kandelaren gebaseerd op historisch schilderij tijdens de Biennale Masterly The Hague (21 t/m 24 oktober)

01 Oktober 2021

Met Ore Design zijn wij, designersteam Frans Kortenhorst en Mannie Klijn Velderman, voor de eerste keer aanwezig op de Biennale Masterly The Hague.

Eerder al hebben we samengewerkt met de Internationaal bekende tentoonstellingsmaker Nicole Uniquole voor MEESTERLIJK 2016 (in de Westergasfabriek in Amsterdam). We zijn blij en vereerd met deze hernieuwde samenwerking want Nicole Uniquole heeft ons werk als eerste ontdekt en geselecteerd voor een tentoonstelling voor hedendaags Design, Kunst en Fotografie. We tonen nieuw werk; kandelaren in diverse maten en uitvoeringen.

Het Meesterwerk Weidelandschap met koeien, schapen en melkmeid van de schilder Van Borssom is het uitganspunt voor ons ontwerp. De jonge Van Borssom was in de leer bij niemand minder dan de grote Meester Rembrandt.

Ore Design en de bron van inspiratie

The ‘Ore Glow collectie’ is een collectie kandelaren die een weerspiegeling vormt van de gloedvolle rust en warmte in dit levendige, in zonlicht badende tafereel, met de indringend kijkende koeien en melkmeid. We pakken deze sfeer van weldadigheid op en verplaatsen deze naar de dinertafel.

De kleur van deze kandelaren op de aankondiging ‘matcht’ het schilderij van Van Borssom. Maar ook andere kleuren zijn beschikbaar zoals goud en rood of een combinatie van een eikenhouten stam met roestvrijstalen ‘armen’.
Deze collectie brengt sprankelende levendigheid naar de dinertafel.

Kandelaren serie ‘The Ore Glow’

De serie kandelaren ‘The Ore Glow’ is specifiek voor Biennale Mastery The Hague 2021 ontworpen. Diverse historische schilderijen fungeren als inspiratiebron voor nieuw werk.

Voor ons was het contact met het schilderij Weidelandschap met koeien, schapen en melkmeid ‘liefde op het eerste gezicht’. Dit heeft zich vertaald in een beeldtaal die typisch Ore Design genoemd kan worden. Elegant en stoer, luchtig en stevig tegelijk.
Wij bestudeerden elk detail van het schilderij en de kandelaren verwijzen naar de meest opvallende details van dit schilderij. Met een knipoog naar de indringend kijkende koeien en de melkmeid via de donkere schroeven op de stam van de kandelaar. Omgekeerde koeienhorens als armen, de gespleten voet verwijst naar de hoeven van het vee. De stam van de kandelaar is grillig natuurlijk.

De collectie kandelaren bestaat uit een 2-armige kandelaar, een 4- en een 10-armige kandelaar, respectievelijk 35 cm, 55 cm en 138 cm hoog.
De manier waarop de kaarsen geplaatst worden is een innovatie te noemen. Er zijn geen kaarsenvet opvangbakjes toegepast, de kaarsen staan, in z’n geheel zichtbaar, gevat in een ring. Dit kan omdat de kaarsen uit zichzelf doven. Wij leveren de eerste set kaarsen mee en nalevering is o.a. mogelijk via de webshop van Ore Design.
De kandelaren zijn in diverse materiaalcombinaties uitgevoerd, zoals een houten stam met metalen armen of in een uitvoering van bewerkt metaal, rvs-kleurig, brandbruin, goud of rood.
De kandelaren zijn leverbaar vanaf de start van de Biennale Masterly The Hague op 21 oktober – 24 oktober 2021 (open van 11.00 – 18.00 uur).

Kom het ontdekken op Masterly The Hague

Wij zijn aanwezig voor persoonlijke bemiddeling èn bespiegelingen tijdens de openingsdagen.

Nicole Uniquole’s woorden als reactie op ons werkproces willen we graag citeren. Krachtig als zij is in haar bewoordingen: ‘het is nu al prachtig’ en ‘heel fraai’.

Locaties

De tentoonstelling vindt plaats op vijf locaties ter beschikking: drie panden op de Lange Vijverberg, de balzaal van koning Willem II in Sociëteit de Vereeniging en Hotel des Indes.

Het festival Masterly The Hague vindt plaats van 21 - 24 oktober 2021.
Deze en meer dan 100 andere kunstobjecten, kunstfoto’s en Dutch design zijn tijdelijk te aanschouwen in hartje Den Haag. Wandel door de prachtige barokke panden tegenover de Hofvijver en ontdek vele andere mooie en normaal niet altijd toegankelijke locaties in het Museumkwartier van de Hofstad.

Bekijk ook hun website voor tickets, hotels, deelnemers en ‘Vrienden van’ activiteiten.

Meer informatie: www.oredesign.nl

Reacties