Keuken van massief oud eikenhout

Landelijke keuken van RestyleXL

Oud hout bepaalt de uitstraling

Bewoners in Rockanje selecteerden hun keuken op grond van een bestaand fornuis met landelijke uitstraling. Restyle XLmaakte er een keuken van gerecycled eiken omheen.

Beton met oud eiken

In een vrijstaande, grondig verbouwde notariswoning uit begin negentiende eeuw is een keuken gebouwd waarin oud eiken gecombineerd is met beton. De combinatie was een specifieke wens van de bewoners in Rockanje. Dennis van Oudenallen van Restyle XL: “ De bewoners hebben een duidelijke voorkeur voor oude, gebruikte materialen. En dat is nou juist onze expertise: keukens bouwen van oud, gebruikt hout.”

Voorkeur voor oude materialen

De nieuwe keuken is groot en staat in verbinding met de woonkamer. Het is een hoekkeuken met lage kasten die om het fornuis van Lacanche heen zijn gebouwd. Dennis: “Niet alleen het gerecyclede hout bepaalt samen met het fornuis de uitstraling van deze keuken. Ook het acht centimeter dikke betonnen aanrechtblad is een blinkvanger.” Restyle XL maakte verder een stijlvolle kastenwand, eveneens van gebruikt eikenhout. In de kast is voldoende ruimte voor een koelkast, vriezer en wijnkoeler. Ook voor de boerenschout – de stenen ballusters leverde de klant zelf – gebruikte Restyle XL massief, gerecycled eikenhout. “Ons hout is afkomstig uit oude panden. Door de tijd heen wordt het mooier en mooier. Het is een materiaal dat eindeloos gecombineerd kan worden.”