Foto: keuken_verbouwen

Ga je thuis de keuken verbouwen? Haal hier inspiratie op!

Een nieuwe keuken kan je huis een frisse en moderne uitstraling geven.

Jamilla 09 Oktober 2023

Denk aan open rekken waar je jouw mooiste serviesgoed kunt tentoonstellen of aan keukenkastjes voor een strakke look. Er zijn ook trends waarbij de keuken meer wordt geïntegreerd met andere woonruimtes, zodat het een echt hart van het huis wordt. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een kookeiland dat ook als eetbar dient? Het kan de perfecte plek zijn voor gezellige avondjes met vrienden!

Materialen en technieken

Het juiste materiaal kan een wereld van verschil maken. Natuursteen zoals marmer en graniet blijft populair voor werkbladen, maar ook hout en roestvrij staal winnen aan populariteit. Over technieken gesproken, de technologische vooruitgang maakt het mogelijk om keukenapparatuur te hebben die bij jouw kookstijl past. Denk aan slimme koelkasten die je helpen bij het beheren van jouw voedselvoorraden, of inductiekookplaten die sneller en efficiënter zijn dan traditionele gasfornuizen. Vergeet de horeca niet! ProfessioneleEen nieuwe keuken kan je huis een frisse en moderne uitstraling geven. Het maakt niet uit of je nu de hele ruimte opnieuw wilt inrichten of gewoon enkele aanpassingen wilt aanbrengen, er zijn meerdere manieren om je keuken te veranderen. We geven je hieronder enkele tips! keukenapparatuur, ooit alleen te vinden in restaurants, vindt steeds meer zijn weg naar de huiselijke keuken.

Horeca en de thuiskok

De grens tussen de professionele horeca en de gepassioneerde thuiskok lijkt dus steeds meer te vervagen. Met de toegang tot hoogwaardige keukenapparatuur streven thuiskoks naar het nabootsen van de verfijning en kwaliteit van gerechten die men in toprestaurants vindt. Een onderdeel van deze professionalisering in de thuiskeuken is het gebruik van gespecialiseerde apparatuur. De Horeca koelkast van Horeca Megastore, bijvoorbeeld, biedt niet alleen optimale koel condities voor versheid en houdbaarheid van ingrediënten, maar voegt ook een vleugje professionaliteit toe aan de thuiskeuken. Voor diegenen die hun culinaire creaties of drank graag in de kijker zetten, kan het kopen van een koelkast met glazen deur bij Horeca Megastore net die extra flair bieden. Hierdoor kan de thuiskok zijn of haar gasten een restaurantwaardige ervaring bieden.

Kleuren en accessoires

Kleuren spelen ook een rol in het bepalen van de sfeer van je keuken. Terwijl wit en grijs nog steeds dominant zijn, zie je ook steeds vaker dat mensen kiezen voor levendige kleuren zoals blauw, groen of zelfs geel! Accessoires kunnen ook een belangrijke rol spelen in je keukenontwerp. Mooie lampen, stijlvolle barkrukken of zelfs kunst aan de muur kunnen je keuken echt tot leven brengen!

Reacties