Foto: 6630fc324c76a

Franke ontvangt vier Kitchen Innovation Awards, twee Red Dot Awards en een iF Design Award

Franke's constante focus op innovatie levert het merk zeven belangrijke onderscheidingen op

05 Mei 2024

Het is een buitengewone erkenning voor de geavanceerde producten van Franke, met vier prestigieuze vermeldingen tijdens de Kitchen Innovation Awards 2024, drie voor de Mythos Water Hub, waaronder de Best of the Best voor het beste product in zijn categorie en de Best Innovation Award in alle categorieën, evenals erkenning voor de Mythos Masterpiece kraan uit de bekroonde Mythos Masterpiece-collectie.

De deskundige jury van de Red Dot Awards 2024 – een van de belangrijkste product design awards ter wereld – heeft er ook voor gekozen om de innovatieve Mythos Water Hub en de Mythos Masterpiece kraan te eren, wat nog eens bevestigt dat Franke in staat is om uitzonderlijke producten te leveren.

Na eerder de Red Dot Award in 2023 te hebben gewonnen, heeft de Icon Semi-Pro kraan – de nieuwste editie van de bekroonde Icon-reeks kranen – nu een tweede onderscheiding verdiend met een iF Design Award 2024 als erkenning voor zijn uitstekende ontwerp.

De Mythos Water Hub: de alles-in-één wateroplossing voor thuis voor optimale efficiëntie en functionaliteit.

De bekroonde Mythos Water Hub is een innovatieve 6-in-1 wateroplossing voor thuis waarmee je eenvoudig het water van je voorkeur kunt kiezen en direct toegang kunt krijgen, zodat elk glas dat je drinkt puur, veilig en heerlijk is. Bovenop de standaard keuze uit warm en koud water, kunnen consumenten kiezen uit een selectie van 4 speciale gefilterde waterfuncties: omgevingswater voor elk moment van de dag, gekoeld om de behoefte aan ijs te verminderen, bruisend om de spijsvertering te bevorderen en instant kokend water om de bereidingstijd aanzienlijk te verkorten voor warme dranken, pastagerechten en groenten. Met een multifunctioneel systeem met elektronische LED-indicatie voor slimme en eenvoudige bediening, kun je met de Mythos Water Hub eenvoudig kiezen tussen deze speciale functies.

Mythos Water Hub van Franke stelt de consument in staat door superieure waterervaringen te bieden aan huizen van elke omvang.

Bovendien vertegenwoordigt de Mythos Water Hub een uiterst compacte one-box-oplossing voor al je waterbehoeften die eenvoudig onder de spoelbak kan worden geïnstalleerd, zodat orde en comfort samen komt. Je bespaart ook nog meer ruimte in je keuken, omdat de Mythos Water Hub de noodzaak elimineert om flessen plat en bruisend water te kopen, soda-carbonators en waterkokers vervangt en zelfs koelkast- en vriezerruimte vrijmaakt die je ooit nodig had voor het koelen van flessen water, waardoor je meer ruimte kunt besparen in je keuken. Echt een one-stop-wateroplossing. 


Mythos Masterpiece

De Mythos Masterpiece kraan: een krachtig statement voor een premium keuken 

De nieuw bekroonde Mythos Masterpiece is de nieuwste toevoeging aan Franke's reeds bekroonde Mythos Masterpiece-collectie en vertegenwoordigt het juweel van de kroon, waarmee het assortiment wordt aangevuld en naar een hoger niveau wordt getild. Het bodyontwerp met patroon, dat contrasteert met het strakke uiterlijk van de collectie, vestigt de aandacht op het uitzonderlijke uiterlijk van de kraan. De Mythos Masterpiece-kraan is verkrijgbaar in een selectie kleuren - roestvrij staal, antraciet, goud en koper - om consumenten de vrije hand te geven om zich volledig te uiten.

En hoewel de Mythos Masterpiece kraan de aandacht trekt vanwege zijn prachtige ontwerp, beschikt hij ook over eigenschappen die hem zowel functioneel als flexibel in gebruik maken: de kraan heeft een hoge en gebogen vorm die voldoende ruimte boven de spoelbak biedt, waardoor het wassen en afspoelen gemakkelijker wordt. De kraan wordt geleverd met een uittrekbare sproeier die is ontworpen voor maximale flexibiliteit waardoor grote pannen en andere keukenaccessoires makkelijk onder de uitloop passen. Dankzij de dual-spray-functie is er een krachtigere waterstroom beschikbaar, waardoor het schoonmaken van groenten en fruit gemakkelijker wordt en hardnekkig vuil op borden en pannen wordt tegengegaan. De uittrekbare flexibele slang geeft nog meer controle, waardoor de gebruiker elke hoek van de spoelbak kan bereiken, ongeacht de afmetingen, wat een echt comfortabele ervaring oplevert. Bovendien zorgt de laminaire beluchter ervoor dat de kraan een kristalheldere, niet-spattende waterstroom levert, met zeer weinig geluid en een hoogwaardige ondersteuning biedt voor de meest veeleisende huishoudens.

De complete Mythos Masterpiece-collectie is een exclusief assortiment gekleurde roestvrijstalen kranen en accessoires die zorgvuldig zijn samengesteld met de nadruk op zowel esthetiek als functionaliteit, en bieden de vrijheid om een werkelijk unieke keuken te creëren. Elk onderdeel is ontworpen om naadloos op elkaar aan te sluiten en biedt eindeloze mogelijkheden om te mixen en matchen en zo een unieke keuken te creëren.


Icon Semi-Pro tap

De Icon Semi-Pro Tap: de perfecte kraan voor thuiskoks en stijlvolle keukens

De Franke Icon Semi-Pro is een ware triomf van design, ontworpen om de behoeften van thuiskoks en kookliefhebbers tegemoet te komen. De nieuwste editie van de bekroonde Icon-kranenreeks, past perfect in elke moderne keuken en heeft een herkenbare iconische vorm die zowel stijlvol als functioneel is.

Met zijn unieke afmetingen kan de Icon Semi-Pro op een keukeneiland worden gemonteerd, waardoor klanten maximaal gemak en flexibiliteit krijgen. De matzwarte afwerking geeft elke kookruimte een trendy tintje, terwijl het strakke design volledig matcht met spoelbakken en accessoires, waardoor je keuken een stijlvolle uitstraling krijgt.

In reactie op het succes van de Franke Awards zei Imane Ghorbani, hoofd van Global Category Management Kranen bij Franke Home Solutions: “We zijn enorm trots dat onze nieuwste kraaninnovaties zijn erkend met deze belangrijke onderscheidingen van Kitchen Innovation, Red Dot en iF Design. De drie bekroonde kranen van Franke, de Mythos Water Hub, de Mythos Masterpiece en de Icon Semi-Pro, leveren allemaal een premium ontwerp, overtreffen de verwachtingen van de consument en tillen de keukenesthetiek naar een nieuw niveau. Het is geweldig hoe Franke is geëvolueerd op het gebied van zijn expertise met betrekking tot wateroplossingen en de duidelijke voordelen die onze producten bieden voor de moderne woning.”

“We zijn verheugd om door de Kitchen Innovation-, Red Dot- en iF Design-jury’s te worden erkend als toonaangevend innovatief ontwerp, wat eens te meer de voortdurende toewijding van Franke van het leveren van innovatieve oplossingen voor werkelijk verbluffende, hoogwaardige, harmonieuze keukenruimtes bewijst. Het winnen van de Kitchen Innovation Best Innovation Award en de Best of the Best in de categorie kranen is een verder bewijs van ons voortdurende onderzoek naar onze oplossingen die het beste geïntegreerde huissystemen kunnen aanvullen en design centraal kunnen stellen in ons streven om de woonruimtes van consumenten op een unieke manier vorm te geven en hun algehele welzijn verbeteren.” aldus Dino Giubbilei, Vice President Marketing & Digital bij Franke Home Solutions.

www.franke.nl

Reacties