Foto: 5__2_

Een keuken kopen anno 2023? De tips op een rij!

Eén van de leukste maar misschien ook wel meest lastige keuze voor in je woning, is die voor een keuken.

Vincent 12 Maart 2023

Bij een keuken is het altijd de balans vinden tussen enerzijds de trends van het moment en anderzijds wil je ook een tijdloze keuze. Daarnaast spelen vele praktische aspecten nog een rol én zullen alle voorkeuren van de bewoners meegewogen moeten worden. Kortom, een lastige keuze die ook nog eens de afgelopen jaren niet eenvoudiger is geworden. Hoe jij vandaag de dag de juiste keuze voor een keuken maakt.

Inspireren kun je leren

Voordat je een keukenshowroom in gaat en tegen een hele goede verkoper aanloopt, is het verstandig eerst je huiswerk te doen. Met de komst van het wereldwijde web is er online zó veel te vinden omtrent keukens en de laatste ontwikkelingen hiervan, dat je goed voorbereid op pad kan gaan bij een keuken kopen. Wanneer je eerst globaal hebt bekeken wat er op dit moment vooral favoriet is, is het goed om te kijken wat je eigen voorkeuren zijn. Welke aspecten je hierbij aan moet denken? Wij raden aan om over de volgende wensen een keuze te maken;

  1. Het budget;

  2. De opstelling;

  3. De kleur;

  4. Het materiaal;

  5. De kleur van het blad;

  6. De benodigde (inbouw) apparatuur;

  7. De manier van koken (gas/inductie/elektrisch);

  8. De afzuiging;

  9. De hoeveelheid opbergruimte.

Wanneer je deze aspecten in kaart hebt, kun je gericht op zoek naar een keuken. Want met het aanbod van vandaag de dag, is anders het risico al snel dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Online hulp

Eerder noemden wij al even de snelle verkoper die voor jou met een goede deal komt. Dit is natuurlijk in lang niet alle gevallen zo. Er zijn ook bedrijven die jou het liefste met je droomkeuken matchen. Zo is er tegenwoordig de keuzegids voor keukens online te vinden. Een zeer handige tool aan de hand van overzichtelijke stappen jij tot je droomkeuken kunt komen. Alle informatie over keukens op een rij!

Op naar de winkel!

Heb je je huiswerk grondig gedaan en weet je wat voor jou werkt en wat niet? Dan is het tijd om naar de winkel te gaan. Het voordeel van je huiswerk goed doen is, is dat je niet meer langs alle winkels hoeft. Je weet immers wat er te koop is én wat jouw voorkeur heeft. Dit bespaart je veel tijd en wellicht ongemakkelijke gesprekken met verkopers. Je kunt naar de winkel gaan waarbij je online al hebt gespot dat ze jouw stijl en voorkeuren hebben.

Kortom, een keuken kopen anno 2023 is vooral een erg leuk proces! Het begint met een globale oriëntatie om vervolgens de trends te matchen met jouw voorkeuren. Zo kom je uiteindelijk tot een gerichte keuken. Deze kun je dan aanschaffen bij de winkel van jouw voorkeur die ook nog eens past binnen het budget. Een droomkeuken waar langer over nagedacht is dus, dat is de garantie van een fijne plek waar je jaren plezier van hebt.

Reacties
Anderen bekeken ook