Foto: Cosentino

Cosentino lanceert Ukiyo, de nieuwe Dekton® collectie met gegroefde structuren

Dekton® Ukiyo, innovatie in texturen en patronen voor interieurdesign.

12 December 2023

Ontworpen in samenwerking met de designer Claudia Afshar; het transformeert ruimtes en biedt nieuwe ontwerpmogelijkheden.

Cosentino, wereldwijd marktleider in de productie van duurzame materialen voor architectuur en design, zorgt opnieuw voor een revolutie in zijn sector met de lancering van Ukiyo, de nieuwe ultracompacte Dekton® collectie. Ukiyo (u-key-yo in het Japans), presenteert een nieuw concept van chromatische texturen die twee mogelijkheden bieden van lineaire en geometrische groeven. De collectie werd gecreëerd in samenwerking met product- en interieurdesigner Claudia Afshar en is verkrijgbaar in kant-en-klare gegroefde platen, een baanbrekende oplossing in de industrie.

Dekton® Ukiyo is geïnspireerd op Japans en hedendaags design en viert de kunst van het minimalisme en de acceptatie van het heden. Ukiyo betekent "leven in het moment" en de Dekton® collectie is ontworpen om de zintuigen te prikkelen en een gevoel van welzijn op te roepen door een staat van rust te bereiken in de toepassingen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een rijk kleurenpalet met een geometrische structuur, waardoor zowel binnen als buiten harmonieuze ontwerpen ontstaan. De texturen voegen een kenmerkende diepte en dimensie toe aan elke ruimte, zowel residentieel als commercieel.

''Ik ben altijd geïnspireerd geweest door de materialen die we in de natuur vinden en om de ruimtes die ik ontwerp zo comfortabel, warm en authentiek mogelijk te maken. Ukiyo brengt rust en elegante eenvoud, en de kleurenstellingen en groeven zijn romantisch, maar ook hedendaags en mannelijk om een balans te bereiken.''

Voor de lancering van Ukiyo selecteerde Afshar persoonlijk vijf bestaande kleuren uit de Dekton®-portfolio: Bromo, Kreta, Nacre, Umber en Rem, waardoor een compleet kleurenpalet ontstond dat onafhankelijk van elkaar en in combinatie met elkaar kan worden gebruikt.

Dekton® Ukiyo kleuren:

  • Bromo. Een donkergrijze tint geïnspireerd op leisteen met een subtiele, verlopende graphic en een voorzichtige, natuurlijk ogende textuur.
  • Kreta. Dit dessin is geïnspireerd op cement en is uniform en evenwichtig. Afhankelijk van de dichtheid van het patroon kun je lichtere of donkerdere ruimtes creëren.
  • Nacre. Een crèmetint die schommelt tussen fijn microcement en kalkstuc met watervlekken.
  • Umber. Deze terracotta kleur wordt gekenmerkt door een natuurlijk roodachtig pigment dat een warm, gestructureerd oppervlak creëert dat persoonlijkheid kan toevoegen aan elke ruimte.
  • Rem. Het ingewikkelde ontwerp met bruine en grijze adering en gouden accenten is een ware weerspiegeling van de klassieke, lineaire structuur van Calacatta Lincoln marmer.

Dekton®-producten zijn gedurende de hele levenscyclus CO2-neutraal en werden voor de collectie geselecteerd vanwege hun duurzame eigenschappen en hoge prestatievermogen. Dekton® Ukiyo is ideaal voor een vrijwel onbeperkte reeks verticale toepassingen, variërend van gevels en open haarden tot op maat gemaakt meubilair en nog veel meer. Het is verkrijgbaar in een matte afwerking en in twee groefopties: GV2 met 25 mm groeven, een 5 mm brede tussenruimte en 3 mm diep; en GV3 met 11 mm groeven en een 4 mm brede tussenruimte en diepte. Beide structuren worden geleverd in panelen met een afmeting van 450 mm breed en 3000 mm lang.

www.cosentino.nl 

Reacties