Foto: Schermafbeelding_2023-05-16_om_13_34_14

Beste uit de test én Beste koop

We kunnen met trots melden dat in de door de Consumentenbond recent gehouden vriezertest maar liefst 3 Liebherr vriezers op het podium zijn geëindigd.

20 Mei 2023

Twee diepvrieskasten komen als ‘Beste uit de test’ en de kleinste van het drietal is uitgeroepen tot ‘Beste koop’.

De Consumentenbond is de onafhankelijke partij die oneerlijk gedrag tracht te doorzien, te corrigeren en te voorkomen. Dit wordt mede gedaan door het doen van testen. Deze onafhankelijk testen zorgen ervoor dat de consument een weldoordachte keuze kan maken en krijgt waar men recht op heeft.

De test

Meerdere keren per jaar worden vriezers van verschillende merken getest. Daarbij worden de (in)vriesprestatie en het energiegebruik gemeten. Daarnaast worden de vriezers beoordeeld op geluid, gebruiksgemak en bruikbare ruimte. Hieraan worden cijfers gegeven waarna het gemiddelde de uiteindelijke score bepaald.

Beste uit de test

De 145,5 centimeter hoge FNe 4625 en de 20 centimeter hogere FNe 5026 delen samen de eerste plaats en worden beide met een 8,9 gewaardeerd. Hiermee verdienen deze vrijstaande vriezers het predicaat Beste uit de test.

De FNe 4625 scoort het hoogst op vriesprestatie met een 9,1. Deze vriesprestatie wordt door de Consumentenbond gezien als ‘zeer goed’ en ‘snel’ Andere voordelen die worden benoemd zijn de energiezuinigheid en temperatuurstabiliteit.

De FNe 5026 scoort het best op energiegebruik met maar liefst een 10. Naast dat dit apparaat hoog scoort op energiegebruik worden ook bij deze vriezer goede vriesprestaties, een hoge temperatuurstabiliteit en snel invriezen als voordelen genoemd.

Beste koop

Een belangrijk onderdeel van de totstandkoming van de winnaar van Beste koop is het energiegebruik. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de aanschafprijs maar ook de te verwachten energiekosten over 10 jaar. De vriezer met de beste verhouding tussen deze 10-jaars kosten en het testoordeel wordt de Beste koop. Van de 30 geteste apparaten staat de 125,5 cm hoge Liebherr FNe 4224 fier bovenaan en is daarom Beste koop.

Gedetailleerde productspecificaties zijn hier te vinden.

Reacties