Foto: Retourname

ATAG introduceert als eerste refurbishment service voor keukenapparatuur

ATAG Benelux kondigt als eerste in Nederland een refurbishment service voor keukenapparatuur aan

21 Juni 2024

Deze baanbrekende service geeft kookplaten, ovens en koelkasten een tweede leven, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook een kostenbesparende oplossing biedt voor woningbouwprojecten.

Na een succesvolle pilot met Achmea Real Estate, waarbij keukens in tien woningen werden gerenoveerd, heeft ATAG besloten deze service breder in de markt te zetten. Tijdens deze pilot heeft ATAG de keukenapparatuur verwijderd, geïnspecteerd, grondig gereinigd en indien nodig gerepareerd. Vervolgens werden de apparaten opnieuw verpakt en beschikbaar gesteld aan klanten in de projectbouw en kringloopwinkels.

ATAG biedt deze service voorlopig kosteloos aan, ongeacht het merk keukenapparatuur in de woning. Tijdens de pilot met Achmea Real Estate werkte ATAG nauw samen met de DKG Groep, bekend van de keukenmerken Keller en Bruynzeel, die ervoor zorgde dat de keukenkasten hergebruikt konden worden.

Vervolgprojecten

ATAG Benelux breidt deze refurbishment service nu uit naar beheerders en ontwikkelaars van andere woningbouwprojecten. Er staan al meerdere vervolgprojecten op de planning. Zo gaat ATAG een refurbishmentproject starten met ASR voor 170 appartementen in Eindhoven en Utrecht. Ook ALTERA heeft gekozen voor deze innovatieve aanpak bij hun renovatieproject van 180 woningen.

Met deze stap onderstreept ATAG Benelux haar commitment aan duurzaamheid en innovatie in de Nederlandse woningbouwsector.

www.atagbenelux.com

Reacties