Foto: Foto_pannen

4 soorten pannen die je eten niet snel laten aanbranden

Niets is zo frustrerend als je eten dat aanbrandt in de pan. Om je eten niet te laten verbranden, is het natuurlijk belangrijk dat je goed oplet.

Shakira 05 September 2023

Soms hoef je maar even niet op te letten en het eten brandt al aan. Maar, goede pan is net zo belangrijk om je eten niet te laten aanbranden. Daarom laten wij je in dit artikel 4 soorten pannen zien die je eten niet snel laten aanbranden. Zo geniet je van lekkere gerechten, zonder aangebrande korstjes.

1.Keramische pannen

Eén van de bekendste opties voor wie op zoek is naar een pan die niet snel aanbrandt, zijn keramische pannen. Een keramische pan is gemaakt van keramiek en hebben vaak een antiaanbaklaag. Dit zorgt ervoor dat je gerechten niet blijven plakken en dat je minder olie nodig hebt om mee te koken. Keramische pannen zijn ook gemakkelijk schoon te maken. Deze pannen zijn in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar en geschikt voor elke soort keuken.

2.Gietijzeren pannen

Een ander soort pan dat bekendstaat om zijn duurzaamheid en antiaanbakeffect, is de gietijzeren pan. Dit type pan is vooral bekend om het vermogen om warmte vast te houden, waardoor het ideaal is voor bijvoorbeeld stoofgerechten. Gietijzeren pannen gebruik je zowel op het fornuis als in de oven. Daarbij geldt: hoe meer je een gietijzeren pan gebruikt, hoe meer antiaanbak-effect hij krijgt

3.RVS-pannen

Roestvrijstalen pannen, oftewel RVS-pannen, zijn een andere optie als je op zoek bent naar een pan die niet snel aanbrandt. RVS is duurzaam en erg makkelijk schoon te maken. De pannen verspreiden gelijkmatige warmte, waardoor je eten niet snel aanbrandt. Een nadeel van RVS-pannen is wel dat je vaak wat extra vet (zoals olie of boter) nodig hebt om aanbakken te voorkomen.

4.Koperen pannen

Koperen pannen zijn misschien minder bekend, maar ze bieden wel een goede oplossing voor wie op zoek is naar een pan die niet snel aanbrandt. Koper geleidt warmte goed, waardoor je je eten op gelijkmatige wijze verhit. Naast functionaliteit bieden koperen pannen ook een stijlvolle toevoeging voor je keuken. Wat wel een nadeel is van koperen pannen, is dat ze een stuk prijziger zijn dan andere pannen.

De genoemde pannen uit dit artikel zorgen ervoor dat jouw eten niet snel aanbrandt en dat je minder olie nodig hebt bij het koken. Of je nu kiest voor een keramische pannenset of voor koperen pannen, je weet in ieder geval zeker dat je geniet van elke maaltijd die je maakt met deze pannen.

Reacties
Anderen bekeken ook