Foto: VZUG_Picture_19

111 jaar V-ZUG: Zwitsers topdesign vereeuwigd

De veelzijdige en strakke esthetiek van V-ZUG belichaamt de bescheidenheid en kwaliteit van Zwitsers vakmanschap; een perfect voorbeeld voor de populaire quiet luxury-interieurtrend.

12 Mei 2024

Dit jaar blaast V-ZUG maar liefst 111 kaarsen uit. Al sinds 1913 staat het merk gelijk aan innovatie, moderniteit en luxueus keukendesign. De veelzijdige en strakke esthetiek van V-ZUG belichaamt de bescheidenheid en kwaliteit van Zwitsers vakmanschap; een perfect voorbeeld voor de populaire quiet luxury-interieurtrend. “We leven volgens Zwitserse waarden en maken het mogelijk voor mensen over de hele wereld om deze te ervaren met eenvoudige, individuele oplossingen die levenslange inspiratie en vreugde bieden”, vertelt CEO Peter Spirig.


V-ZUG begon in 1913 als producent van metaalwaren. Vanaf de jaren 20 kwamen daar wasmachines bij: deze exemplaren dateren uit 1950.

Een rijke geschiedenis

Zwitserland is gekend en geliefd omwille van zijn jarenlange traditie met vakmanschap. V-ZUG houdt de typisch Zwitserse precisie en kwaliteit hoog in het vaandel, al sinds het prille begin. In 1913 werd het merk opgericht in de stad Zug, onder de naam Verzinkerei Zug en met een specialisatie in metaalwaren. Door de jaren heen vergaarde het bedrijf meer kennis en kunde totdat in de jaren ’70 V-ZUG z’n kans waagde met keukentoestellen. Hun signatuurproduct, de stoomoven, kreeg voor het eerst vorm in de jaren ’90. “Als onderneming de naam kunnen dragen van de regio waarin je actief bent, zorgt voor een gevoel van trots maar ook van verantwoordelijkheid; voor gemeenschap en voor je impact op de mensen en het milieu. Wij blijven in Zug en we blijven er ook in investeren’, klinkt het bij Peter Spirig.

 
Peter Spirig.Swiss to the core

Als enige in de sector ligt de ontwikkeling en productie van V-ZUG bijna volledig in Zwitserland: een bewuste keuze. Naast de vestiging in Zug, is het bedrijf ook erg trots op hun koelapparatenfabriek in Sulgen, die in 2022 werd geopend. Niet alleen is het complex hypermodern, er wordt hier ook sterk ingezet op duurzaamheid. Zo is de gehele productie CO²-neutraal en zijn de afgeleverde producten zuinig in energie. Maar V-ZUG’s streven naar een groene wereld gaat nog verder. Zo maakt het merk deel uit van de Tech Cluster Zug; een visionair en haast utopisch stedelijk productieproces. De geavanceerde productiesite werd verticaal gebouwd en gecombineerd met een multi-energiehub.


V-ZUG investeerde in een verticale productiefaciliteit, die dubbel zoveel
capaciteit heeft op de helft van de vroegere oppervlakte.


Natuurlijk, gebruiksvriendelijk, luxueus

V-ZUG is de belichaming van het Zwitserse topdesign. Kwaliteit, functionaliteit en ingetogen elegantie versmelten in een tijdloos geheel. Ieder product wordt vervaardigd vanuit dezelfde filosofie en richt zich op het creëren van een ongeëvenaarde gebruikerservaring die bovendien intuïtief aanvoelt. Het keukendesign van V-ZUG is daarnaast een perfect voorbeeld van de stille luxe: minimalistische toestellen die nooit schreeuwen om aandacht, strak ontworpen zijn en zonder meer doen wat ze moeten. Pronken doe je met V-ZUG niet omwille van opvallende looks, wel de kwaliteit en luxe.


Mens en technologie verenigd in de V-ZUG productiesite.

Een feestelijke menu

Ter ere van V-ZUG 111e verjaardag tipt het bedrijf een heerlijke menu, samengesteld door onder meer Silvio Germann, Zizi Hattab, Dominik Hartmann, Tanja Grandits en Andreas Caminada. Het menu is een ode aan Zwitserland, met gerechten die doordrenkt zijn met het rijke culinaire erfgoed van het land – het spreekt voor zich dat ze vooral ook erg lekker en gezond zijn. Om daarnaast ook de ecologische voetafdruk te minimaliseren, wordt aangemoedigd om enkel te werken met lokale topproducten.

Ontdek alle recepten en meer informatie over de verschillende chefs via deze link.


De recepten van Silvio Germann, Zizi Hattab, Dominik Hartmann, Tanja Grandits en Andreas Caminada.

Reacties