Schade in huis door huisdieren: verzekeraars mijden massaal dekking

Inboedelverzekeraars vergoeden bijna nooit schade die is veroorzaakt door huisdieren, ook niet vanuit een allriskdekking.

15 November 2018

Deze conclusie trekt het Inboedelverzekering Informatie Centrum (IIC) op basis van eigen onderzoek. In totaal werden de polissen van 30 verzekeraars onderzocht. Bij slechts 3 verzekeraars valt schade door huisdieren onder de allriskdekking van de inboedelverzekering.

Heeft je hond in zijn enthousiasme een glas rode wijn omgestoten over je nieuwe kleed?
Deze schade wordt enkel gedekt vanuit de inboedelverzekering van ING, Nationale
Nederlanden en Verzekeruzelf. De polissen van deze drie verzekeraars zijn over het
algemeen het meest huisdiervriendelijk.

‘Max&Luna’, het grootste online platform voor honden- en katteneigenaren, ziet dit als een gemiste kans. ‘’De ruim 4 miljoen honden en katten in Nederland zijn voor hun baasjes als kinderen. Het is daarom vreemd dat schade veroorzaakt door kinderen over het algemeen wel (aanvullend) verzekerd kan worden en door huisdieren niet. Dit terwijl de ontwikkeling van huisdieren qua groei veel sneller gaat dan bij kinderen en deze vaak alleen in het eerste jaar (als pup of kitten) soms schade in eigen huis aanrichten.”, aldus Stefan van den Berg, directeur van Max&Luna.

Schade aan huisdieren ook gedekt

Verzekeraars beschouwen huisdieren vaak als een onderdeel van de inboedel. In totaal
keert 70 procent van de inboedelverzekeraars schade aan huisdieren uit. Een vergoeding
wordt dan gegeven als huisdieren gewond raken of gestolen worden. Hier worden echter wel strenge voorwaarden aan verbonden die per verzekeraar sterk variëren.

Meer informatie over dit onderzoek is terug te zien op de onderzoekspagina van het I.I.C.

Reacties