Last van vlooien, wat nu?

Vlooien is ongedierte dat je het hele jaar ziet.

13 Juni 2018

Vooral na vakanties worden ongediertebestrijders gevraagd om overlast van vlooien te verhelpen. Als je weet hoe vlooien leven, is dit eenvoudig te verklaren. Huisdieren hebben vaak het meeste last van vlooien, maar je kan ook gebeten worden door vlooien als je geen huisdieren hebt. Last van vlooien wil je het liefst voorkomen en anders dien je vlooien te bestrijden.

Vlooienexplosie na vakantieperiodes

Waarom wordt overlast van vlooien vaak na vakantieperiodes gemeld? Tijdens vakanties brengen we vaak onze huisdieren ergens anders onder. De eitjes van vlooien komen alleen uit bij trilling. Zolang niemand in huis is, komen de eitjes dus niet uit. Op het moment dat je thuis komt, vormt er een explosie van eitjes die uitkomen en deze uitgekomen vlooien bijten direct omdat ze honger hebben. Door de vlooienbeten merk je direct de last van vlooien. Voor de vakantie waren ze er ook wel, maar toen zaten ze alleen op jouw huisdier.

Vlooienoverlast bij huisdieren

Zitten je huisdieren hevig te krabben? Dan heeft je huisdier waarschijnlijk last van vlooien. Vlooien voeden zich met het bloed van honden of katten door hen te bijten. Ook mensen kunnen gebeten worden door een vlo, te herkennen aan de rode, jeukende bultjes op je voeten, enkels of onderbenen. Veel hoger kunnen vlooien immers niet springen.

Overlast van vlooien voorkomen

Geen enkele huisdiereigenaar ziet zijn huisdier graag lijden. Last van vlooien wil je dus absoluut weten te voorkomen. Vlooien voorkom je door je huisdier regelmatig te ontvlooien. Stofzuigen helpt ook, zo lang je ook niet vergeet om naden en kieren goed mee te nemen. Last van vlooien voorkom je ook door de mand van je hond of kat op 60 graden te wassen, mits dat mogelijk is.

Vlooien bestrijden

Heb je vlooien niet weten te voorkomen en nu last van vlooien in huis? Schakel dan een professionele vlooienbestrijder in om de vlooien snel en effectief te bestrijden. Last van vlooien is lastig te verhelpen met doe-het-zelf-bestrijdingsmiddelen. Deze bestrijdingsmiddelen tegen vlooien hebben een mindere werking dan professionele bestrijdingsmiddelen. Onderneem direct actie bij overlast van vlooien.

Reacties