Tips om je meubels niet te laten lijden onder je huisdieren

Hoewel het hebben van huisdieren talloze voordelen met zich meebrengt, kunnen huisdieren ook als vervelend worden ervaren.

Guido van Loon 08 Mei 2020

Zo kan jouw woning door middel van vlooien onopgemerkt, aanzienlijk onhygiënisch worden, kunnen jouw huisdieren zich aan jouw meubels wagen of kunnen ze onnodig veel haren achterlaten. Om dat te voorkomen geeft Medpets.nl tips die ervoor zorgen dat jouw meubels niet langer zullen lijden onder jouw huisdieren.

Ga vlooien uit de weg

Al ga je driemaal daags met de dweil door het huis heen: aan vlooienplagen ontkom je niet. Hoe hygiënisch jouw huis dus wel of niet is, zegt dus ook verder niets over de mate waarin de kans op vlooien af- of juist toeneemt. Uit onderzoek is echter gebleken dat zowel de vlooien als jouw huisdier zelf niet de grootste bron van besmetting is, maar de plek waarop de eitjes terecht komen. Om te voorkomen dat er een vlooienplaag in jouw woning of op jouw meubels uitbreekt, kun je vlooien de kans op het plaatsen van eitjes ontnemen door een vlododende spray op jouw meubilair te sprayen. Ook kun je een seresto vlooienband bij jouw huisdier omdoen. Deze vlooienbanden zijn geurloos, waterbestendig en hebben een werkingsduur tot acht maanden. De halsband geeft doorgaans de dag lage doseringen van de werkzame stoffen imidacloprid en flumethrine vrij, waardoor vlooien worden gedood- en voortplanting van de vlooien voorkomen wordt.

Biedt de juiste alternatieven

Voor met name katten is jouw meubilair een droom die uitkomt. Niets is voor hen fijner dan hun nageltjes te slijpen aan jouw interieur, maar de kans is echter groot dat jij daar iets minder blij van wordt. Omdat voorkomen beter is dan genezen, doe je er jezelf enkel goed aan om een krabpaal voor jouw kat aan te schaffen. Hiermee bied jij jouw kat een alternatieve wijze voor het krabben aan jouw meubilair, waardoor jouw kat sneller geneigd zal zijn om zich aan zijn krabpaal te wagen, dan aan jouw meubilair zelf! Een kat die al jaren zijn nagels slijpt aan jouw meubilair, zal hier echter even aan moeten wennen. Gun jouw kat daarom de tijd om de krabpaal te ontdekken. Verder is het, los van de manieren waarop jij schade aan jouw meubilair tegen kan gaan, belangrijk om jouw huisdier het juiste gedrag aan te leren, omdat hier de basis ligt van de gedragingen van jouw huisdier, doorgaans de rest van zijn leven.

Reacties