Partner

Poujoulat BV

Al meer dan 30 jaar wijdt Poujoulat BV zijn deskundigheid aan het ontwerpen van volledige rookgasafvoersystemen voor eengezinswoningen, collectieve en industriële gebouwen. Poujoulat BV speelt constant in op de wensen van de markt. Voor zowel nieuwbouw als ook voor renovatie, welk verwarmingstoestel het ook mag zijn, heeft Poujoulat een uitgebreid productassortiment aangepast aan elke situatie: rookkanalen, aansluitingen, schoorsteenvoeringen, dakuitgangen, Prefab schoorstenen, kanalen voor gesloten ketels, rookafzuigers en geluidsdempers. 

MEER TONEN

Onder invloed van energieprestatienormen, worden woningen steeds luchtdichter. Daarom heeft Poujoulat, in samenwerking met de grootste kachelfabrikanten, het PGI-systeem ontwikkeld. Het rookkanaal PGI-systeem is ontworpen voor de aansluiting van pelletkachels en van gesloten gashaarden. Door de concentrische toepassing, waarbij twee buizen in elkaar worden geschoven, wordt een luchttoevoer gecreëerd die niet alleen zorgt voor de isolatie, maar ook voor de toevoer van verbrandingslucht. De rookgasafvoer gebeurt via de binnenste buis. Deze nieuwe generatie rookgassystemen optimaliseert de prestatie van pelletkachels en minimaliseert de warmteverliezen, dankzij de toevoer van verbrandingslucht. Met het PGI-systeem kan een energiebesparing tot wel 15% worden bereikt. Het systeem is geschikt om zowel in een lage-energiewoning of renovatie te plaatsen.

Kenmerken

Het PGI-systeem is een dubbelwandig rvs rookgassysteem, verkrijgbaar in verschillende diameters, met een ruim overlappende mof-spie verbinding met klemband die de dichtheid van koppelingen verzekeren. Door gebruik te maken van de luchtaanvoer in het PGI-kanaal (type: EDPA) kan het verbruik van de kachel met 10 tot 15% worden verlaagd. De rookkanalen zijn beschikbaar in de volgende diameters: 80/125, 100/150 en 130/200.

Voordelen

- Hoger rendement
- Aanpasbaar aan elke montage en alle toestellen
- Optimale dichtheid
- Volledig gamma voor installatie en onderhoud
- Verzorgde en geïndividualiseerde esthetiek
- Uitmonding boven de nok uit is niet noodzakelijk
- Conform de EPB-vereisten
- Tien jaar garantie en getest door CERIC (testlaboratorium)

Meer lezen over
'PGI-systeem'?

meer van deze professional
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.