array(1) { ["path"]=> string(69) "www.metaloterm.com/nederlands/assortiment_passiefhuis/1/53/index.html" }
Partner

EONTOP BV Metaloterm

Al bijna 50 jaar ontwerpt, produceert en distribueert Ontop door heel Europa. Onder de merknaam Metaloterm® bieden ze meer dan 4.000 verschillende producten voor slimme oplossingen in rookgasafvoersystemen. De oplossingen van Ontop worden gebruikt als schoorstenen, rookgasafvoeren, beluchtingssystemen en industriële afvoeren. Ontop biedt daarmee een oplossing voor vrijwel alle toepassingen op het gebied van rookgasafvoersystemen. De toepassingen variëren van industriële ovens, bakkerijen, gas- en dieselmotoren, verwarmingsketels tot schoorstenen voor alle soorten haarden en kachels.

MEER TONEN

Metaloterm® Iso-block

Metaloterm® Iso-block: een brandveilige doorvoer voor rookgasafvoeren

Metaloterm® Iso-block

Één van de laatste productinnovatie in het Ontop-assortiment is het Iso-block. Een kierdichte doorvoer voor metalen rookgasafvoeren door vloeren en/of daken, waarbij tegelijkertijd de brandveiligheid absoluut gewaarborgd blijft! Door deze unieke constructie blijft alle warmte binnenshuis, waardoor fors energie wordt bespaard. Het Iso-block kan dan ook perfect worden toegepast in passiefhuizen.

Brandveilig en kierdicht

Tot dusver moest er bij rookgasafvoersystemen worden gekozen: ventilatie van de ruimte rond de schoorsteen in verband met de brandveiligheid, of “dichtstoppen” van dezelfde ruimte met (onbrandbaar) isolatiemateriaal, met risico op brand. Wat zeker bij de steeds dikkere (geïsoleerde) daken geen denkbeeldig gevaar is. Bovendien is er het feit dat een doorvoer de dampremmende laag van een woning doorbreekt, waarbij condensatieproblemen kunnen optreden, dit dilemma is met het Iso-block opgelost.

Het Iso-block maakt het mogelijk de woning kierdicht af te werken, de dampremmende laag intact te laten en de brandveiligheid te handhaven.

Verkrijgbaar via de reguliere verkoopkanalen

Het Iso-block is verkrijgbaar bij de dealer en technische groothandel die Metaloterm® systemen verkoopt. U vindt deze verkooppunten op de website www.metaloterm.com.

Meer lezen over
'Metaloterm® Iso-block'?

meer van deze professional
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.