string(1) "p"
Profielfoto van Schouwenpaleis Breda
Schouwenpaleis Breda
Koele Mei 22, 4816 JD BREDA
maandag
Gesloten
dinsdag
13:00 - 17:30
woensdag
13:00 - 17:30
donderdag
13:00 - 17:30
vrijdag
13:00 - 17:30
zaterdag
10:00 - 17:00
zondag
Gesloten

Pelletkachels Breda

Een zeer ruime collectie Pelletkachels en Pellethaarden staat opgesteld in onze showroom. Co2 Neutraal stoken. Op deze haarden is er subsidie mogelijk.

Schouwenpaleis Breda Pelletkachels en Pellethaarden

WAT IS EEN PELLETKACHEL PRECIES?

Een pelletkachel is het best te vergelijken met een soort elektronische houtkachel. Het is een moderne verbrandingskachel, die volledig automatisch gestuurd wordt. Een pelletkachel heeft inwendig een geavanceerd stuk techniek zitten, die zorgt voor een optimale verbranding. Het rendement van een pelletkachel is hierdoor enorm hoog, hoger zelfs dan het rendement van een centrale verwarming. Hierdoor kun je met een pelletkachel een volledige woning verwarmen.

WAAR BRANDT EEN PELLETKACHEL OP?

Ondanks dat een pelletkachel te vergelijken is met een houtkachel werkt hij niet op normale houtstammetjes. Voor een pelletkachel heb je speciale bio-brandstof nodig, de pellets. Dit zijn kleine staafjes hout die onder grote druk zijn samengeperst. Deze staafjes worden gemaakt van zaagsel en schoon houtafval. Er worden dus geen toevoegingen gebruikt en geen extra bomen gekapt. Heel milieuvriendelijk!

Een ander groot voordeel van het branden op pellets is het weinige restafval dat overblijft. Van een houtstaafje blijft namelijk maar 0,5% as over.

HOE WERKT EEN PELLETKACHEL?

Iedere pelletkachel heeft een voorraadkamer voor pellets. Hierin kun je flink wat kilo’s pellets kwijt. Af en toe vallen er wat pellets in het branderbakje, afhankelijk van de hoeveelheid gevraagde warmte. Zodra je de kachel aanzet zorgt de ontsteking ervoor dat de pellets gaan branden. Dankzij schone lucht vanuit je huis, of van buiten, komt er zuurstof bij de vlam en wordt warmte gegenereerd. Een ventilator blaast vervolgens de opgewarmde lucht je kamer in. Alle uitlaatgassen brengt de pelletkachel naar buiten.

Zo verwarm je dus op zeer effectieve wijze (rendement tot wel 95%) je woonkamer, garage of zelfs volledige huis.

Klik op onderstaande link voor meer informatie.
www.schouwenpaleis.nl