string(1) "p"

Svendsen houtkachel

Met een houtkachel van Svendsen haal je een voortreffelijke houtkachel in huis.

Het uiterlijk van de kachel heeft een klassiek tintje maar past tevens in een modern interieur.

De kachel is modulair samen te stellen. De standaard variant is namelijk uit te breiden met een sokkel eronder van 14 of 27 cm, maar tevens met een oven of warmhoudvak. De eerste Svendsen houtkachel is al in 1979 op de markt gekomen en is oorspronkelijk ontwikkeld door Freddy Svendsen. Sinds 2016 is het bedrijf overgenomen door Meteor Houtkachels. Alle Svendsen houtkachels worden helemaal in Denemarken vervaardigd. Hierdoor is de kwaliteit zeker gewaarborgd.

Modulair systeem

De hele Svendsen 1 serie kan modulair worden opgebouwd. De losliggende, 8 mm dikke bovenplaat kan eenvoudig worden weggenomen en een warmhoudvak worden teruggeplaatst. Dit warmhoudvak van Svendsen kan ook nog worden voorzien van een glazen deur, waardoor een heuse oven ontstaat. Tevens kan er onder de kachel een sokkel worden geplaatst van 14 of 27 cm hoog of een houtvak van 27 cm hoog.

Hoger rendement

Wanneer de kachel wordt uitgebouwd met een oven biedt dat niet alleen een voordeel op het culinaire vlak, maar geeft de kachel ook merkbaar meer warmte. De rook trekt achter de oven naar het rookkanaal en geeft daar nog weer warmte af. Zodoende wordt tevens het rendement verhoogd tot maximaal 85%. De topplaat van de oven kan tevens worden gebruikt als kookplaat. Kortom, je koopt in dit geval niet even een houtkachel, maar tevens een compleet fornuis met oven.

Kolen

De serie Svendsen 1 is uitgerust met een zeer solide schudrooster, waardoor het ook mogelijk is om de kachels met kolen of cokes te verwarmen. Uitsluitend in dit geval is de onderste beluchtingsknop incidenteel noodzakelijk. Wanneer de Svendsen normaal gesproken gewoon als houtkachel wordt gebruikt, kan worden volstaan met de bovenste beluchtingsknop.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek ook eens onze website: www.haardenimport.nl