Stûv 30-compact H

Met de Stûv 30-compact H wordt het assortiment van kachels die geschikt zijn voor woningen met een laag energieverbruik bij Stûv uitgebreid. Het is de eerste Stûv die uitgerust is met een warmteaccumulatorkern voor een langdurig warmtecomfort. Dankzij de warmteaccumulatorkern in het bovenste gedeelte van de kachel wordt de verwarmingsduur verlengd tot 8 uur na het uitdoven van het vuur. Het resultaat daarvan is dat de kachel langzaam afkoelt en in de loop van de dag worden de temperatuurschommelingen in de kamer beperkt.

Vele mogelijkheden

De Stûv 30-compact H is de hoge uitvoering van de Stûv 30 compact. Deze Stûv 30 kachel kan als open haard, als gesloten haard en ook op de nachtstand gezet worden. De gesloten luchtdichte deur heeft een veilige en vertraagde verbranding voor de nacht, overdag veel rendement en vuurzicht, en 's avonds een knetterend open haard vuur.

Ook heeft deze kachel, net zoals bij de andere modellen van de Stûv 30 collectie, drie gebruiksfuncties: met glazen ruit, met gesloten deur voor een betere warmteaccumulatie, of als open haard om te genieten van een lekkere grill, zelfs in de winter!

Warmteaccumulator

De Stûv 30-compact H is leverbaar met een accumulatie-set. Het grootste deel van de warmte verwarmt de kamer, een ander deel wordt in de accumulator opgeslagen. Hiermee houd je de warmte van het vuur nog langer vast, tot wel 8 uur nadat het vuur gedoofd is. Na het uitdoven van het vuur wordt de opgehoopte warmte geleidelijk vrijgegeven. De Stûv 30-compact H uitgerust met 24 speciale stenen met een massa van 150 kg, om tot dat resultaat te komen. Die stenen zijn geplaatst boven de verbrandingskamer. Een deel van de geproduceerde warmte ciculeert er en wordt daar opgeslagen.

Deze eigenschap is vooral aantrekkelijk voor woningen met weinig thermisch comfort, zoals woningen met een houtskelet of met binnenisolatie. Zulke woningen warmen wel snel op, maar zijn snel verzadigd met de geaccumuleerde energie. De Stûv 30-compact H zal bijdragen aan het comfort
en het gevoel van genoegen in de woning.

Voorloper in zijn soort

Recent werd de hele collectie van de Stûv 30-compact collectie getest volgens de normen NS3058 (Noorwegen) en Clean Air Act (Groot-Brittanië). Deze normen leggen hele lage drempels op voor de uitstoot van deeltjes evenals tests op verschillende vermogens om zo beter aan te leunen bij de werkelijke gebruiksomstandigheden.
De Stûv 30-compacts hebben deze proeven perfect doorstaan. Volgens het laboratorium dat de tests uitvoerde, behoren ze tot de top 3 van de meest milieuvriendelijke haarden die het laboratorium ooit heeft getest! Dankzij de uitstekende prestaties lopen de Stûv 30-compacts voor en voldoen ze nu al ruimschoots aan de eisen die pas eind 2016 op onze markten van toepassing zullen zijn.

Technische kenmerken

Vermogen

3- 9 KW

Rendement bij nominaal vermogen

> 80%

CO uitstoot

< 0,09 %

Uitstoot van deeltjes (DIN+)

< 25 mg/Nm3

Houtverbruik/u

0,8 - 2,3kg

Lengte van de houtblokken

40 cm (verticaal)

Rookuitlaat

Ø 150 mm

Gewicht van het toestel

124 kg

Gewicht van de accumulatorkern

151 kg

Patent

Nr 1130323

Conform de normen en labels

 

 

EN 13229 , Din+ (DE), A15 (AT), BlmschV (DE), S3058 (NO), Clean Air Act (UK)