Foto: yocoon-kachel

Schone houtkachel

Op duurzame wijze je woning met hout verwarmen kan alleen met een schone houtkachel waarin hout optimaal verbrandt.

Want je wilt geen dwarrelende stofdeeltjes binnen en geen rookoverlast buiten. Stoken met schone lucht, is stoken met plezier.

 

De basis van de YOCOON® schone houtkachels is de door hen ontwikkelde innovatieve vuurkamer met dubbele verbranding

De warmte slaat op in steen en komt rustig vrij waardoor de houtkachel per stook urenlang comfortabele stralingswarmte geeft.

Met YOCOON schone houtwarmte kies je voor een duurzame houtstook en een hoog rendement van 92% en meer.

 

Model of eigen ontwerp

YOCOON schone houtwarmte wordt geleverd in vrijstaande designmodellen van beton en in leemkachels op maat. Leemkachels kunnen zowel vrijstaand als tegen een wand gebouwd. Ook kan een (verwarmde) bank of houtopslag onderdeel van de leemkachel zijn.

Ieder huis is uniek

Voor alle houtkachels geldt dat YOCOON de hoeveelheid massa afstemt op de gewenste warmtebehoefte van de woning. Hoe groot is de woning? Wat is de mate van isolatie?

Bouw je een nieuw huis? Tijdens de ontwerpfase van je woning kun je een houtkachel in je energieberekeningen mee laten wegen en de optimale plek voor een massakachel bepalen.

Passief huis of lage energie woning?

Houtkachels met stralingswarmte zijn ook bijzonder geschikt voor lage energie woningen. Waarbij u onafhankelijk bent van aardgas. Als in de wintermaanden de opbrengst van bijvoorbeeld zonne-energie of warmtepomp niet genoeg is voor verwarming binnen, dan biedt een schone massakachel uitkomst.

Huizen die gebouwd zijn volgens de principes van passief bouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben weinig warmte nodig. Stralingswarmte van een massakachel zorgt ervoor dat de warmte in het materiaal van de woning opslaat. Vanwege de langzame afgifte van warmte voelt de woning langdurig comfortabel aan.

Ontdek hier de designmodellen en de leemkachel (eigen ontwerp).

Reacties