string(1) "p"
Profielfoto van Nordpeis
Nordpeis
Laan van Everswaard 57-59, 4617 LH Bergen op Zoom
maandag
08:30 - 17:30
dinsdag
08:30 - 17:30
woensdag
08:30 - 17:30
donderdag
08:30 - 17:30
vrijdag
08:30 - 17:30
zaterdag
09:00 - 16:30
zondag
Gesloten

Nordpeis en warmte

Meer dan alleen warmte

Noorwegen

De haard heeft altijd een speciale plek gehad in de Noorse huizen en harten. Met onze koude winters was de warmte van het vuur van vitaal belang voor een geweldige sfeer. Hoewel Noorwegen vandaag de dag een hightechland is met goed geisoleerde huizen, is het onmogelijk om de warme sfeer te vervangen die sprankelend brandhout toevoegt aan een woning. Sterke banden en een historische behoefte aan het vuur maakt Noorwegen nog steeds een land met het hoogste aantal haarden per huishouden. 

Historie

Toen Murmester Morten Hendriksen, Nordpeis in 1984 oprichtte, wilde hij zijn ontwerp voor open haarden aanbieden aan een groter aantal Noorse mensen. De haarden werden aanvankelijk aangepast aan de toen geldende normen en werd verkoht via proessionele winkels in het vakgebied. Het bedrijf is stapje voor stapje opgebouwd en heeft zich uiteindelijk via vele wegen ontwikkeld tot fabrikant van kwaliteitshaarden tegen concurrende prijzen.

Ontwikkeling en samenwerking

Na enkele jaren van goed verkoop van schouwen voor haarden, wilde Nordpeis haar eigen kachels ontwikkelen. Nordpeis ging een partnerschap aan met SINTEF en de Noorse Onderzoeksraad om schone verbrandingstechnieken te ontwikkelen die voldeden aan de Noorse normen. Een belangrijk criterium was om verkoopbare producten te ontwikkelen met een goede verbranding en een eenvoudig en helder ontwerp. We gingen producten maken die de klanten wilden, met grote ruiten en een goed zicht op de vlammen. We zijn momenteel ook leider in beton haarden en hebben ons eigen laboratorium voor de ontwikkeling van haarden met een schone verbrandingstechnologie.

Meer dan alleen warmte

In Europa was de haard een noodzakelijke bron van warmte, maar na verloo pvan tijd is de status van de haard veranderd. De kachel is niet alleen een warmtebron maar maakt ook deel uit van het interieur. Onze haarden zijn ontworpen met strakke lijnen waarin het vuur centraal staat. Met een breed assortiment en vele opties, bieden wij u de mogelijkheid om een heel persoonlijke touch aan uw haard te geven.