Maak van je huis een thuis

“Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens” Een typisch Nederlands spreekwoord waarin we ons allemaal wel kunnen herkennen.

17 Oktober 2020

Jaarlijks besteden we vele miljoenen aan allerlei kleine en grote spulletjes die ons huis gezelligheid en sfeer te geven. Sommige spulletjes zijn gemakkelijk en nuttig, weer andere spulletjes lijken nutteloos maar zijn dat tegelijkertijd absoluut niet. Want samen hebben al die onbelangrijk lijkende spulletjes een heel belangrijke taak; ze veranderen zomaar een huis, in iemand zijn thuis. Een huis is dan ook veel meer dan alleen bakstenen, hout en glas. Het is de plek waar we ons veilig voelen, waar we tot rust komen na een lange dag en waar we energie opdoen voor de dag daarna.

Nadat we ons huis hebben ingericht met het noodzakelijke meubilair begint het eigenlijke inrichten pas. Warme hebbedingetjes, dierbare foto’s, gewaardeerde kunst, tastbare, persoonlijke herinneringen. Kleine dingen die bepalen welke sfeer een woning ademt. ‘Gezellig’ is een woord dat zich maar moeilijk laat vertalen. Wat de één knus en warm vindt, vindt de ander oubollig en ouderwets. Weer een ander kiest voor modern en minimalistisch, houdt van ruimte en overzicht en voelt zich daar helemaal thuis. Zoveel mensen, zoveel smaken. Ieder heeft zijn eigen ideeën en gebruikt een andere stijl om zijn of haar huis karakter te geven.

Wij bij Flamboyant haarden begrijpen dat elke woning op zijn eigen manier uniek en bijzonder is. Het formaat woning zegt niets, de locatie ervan zegt niets, de mening van anderen betekent niets. Er is geen goed of fout wanneer het om wonen gaat. “Beauty is in the eye of the beholder”. Elke huis is een weerspiegeling van de bewoners. Alleen vanuit het perspectief van de bewoners kan de schoonheid worden gezien die daadwerkelijk telt. Wij zijn er dan ook niet op uit om smaken te beïnvloeden. We denken dat iedereen zelf aanvoelt welke elementen bij de woning horen. Wij beïnvloeden niet, wij inspireren.

Niets is persoonlijker dan de smaak en stijl die iemand graag in zijn woning weervindt. Die persoonlijke smaak moet je niet willen veranderen, die moet je koesteren. Door originele designelementen, gewaagde proefballonnen en bijzondere inzichten willen we slechts ter inspiratie dienen. Want pas wanneer iemand alle mogelijkheden kent kan zijn of haar persoonlijke smaak ten volle bloeien. Door verrassende en vernieuwende concepten hopen wij een bijdrage te leveren in de nooit eindigende groei van persoonlijke smaak. Wij inspireren. Zodat uw smaak kan floreren.

Reacties