string(1) "p"
Profielfoto van Leenders Haardkachels
Leenders Haardkachels
Industrieweg 25, 5688 DP Oirschot
maandag
Gesloten
dinsdag
Gesloten
woensdag
Gesloten
donderdag
Gesloten
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Op afspraak -
zondag
Gesloten

Dayna houtkachel

De Dayna is een elegante, mooie kachel. Ze kan draaien, zodat iedereen kan meegenieten van haar vuur. Daarnaast is ze ook nog eens extra sterk.

Mooi zonder moeite 

Als een haard een vrouw kan zijn, dan is de Dayna een dame. Elegant presenteert ze haar vuur en hoeft geen moeite te doen mooi te zijn. Doordat ze kan draaien, kan iedereen meegenieten. Dayna is ook leverbaar met achterafvoer en is dan nog steeds draaibaar.

Eenvoud siert 

De achtermantel en de deur van de Dayna vormen de basis voor de lijnen aan de boven- en zijkant. De vorm wordt zo door een beperkt aantal lijnen bepaald. Dat klinkt eenvoudig, echter de weg naar eenvoud is altijd een langere. Voor ons tenminste.

Solide Dayna 

De gepantserde mantel die het vuur beschermt, is gemaakt van dikke stalen platen. Vijf mm dik met horizontale ribben van acht mm. Dat leek ons stevig genoeg.
De branderkamer is monocoque opgebouwd. Dat betekent dat de stalen buitenschil van de branderkamer uit een stuk bestaat, die door extra zettingen nog meer stevigheid krijgt. Vervolgens wordt de branderkamer bekleed met een vuurbeton die makkelijk 1000°C kan verdragen. Praktisch onverslijtbaar.

Plus stenenset 

Dayna kan worden uitgebreid met een Plus stenenset.
Met een Plus stenenset heb je langer warmte van hetzelfde vuur. De stenen van keramisch beton slaan de warmte van het vuur op en geven het rustig af aan de ruimte. Nog uren na de laatste vulling.

Eigenschappen