Profielfoto van Contura
Contura
Laan van Everswaard 57-59, 4617 LH Bergen op Zoom

Contura 610 Style, 610 Style G, 610 Style GA

De populaire Contura 600 wordt nu Style en krijgt het nieuwe deur- en hendeldesign van het succesvolle concept.

Contura 610 Style, 610 Style G, 610 Style GA

De Contura 610 Style is het kleinste model uit de uitgebreide 600-serie. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een deur van gietijzer of glas, een omlijsting van artstone of plaatstaal (zwart, grijs of wit), houtvak met of zonder deur, afdekplaat of warmtevak boven de deur en accessoires zoals warmtevasthoudende powerstone, een kookplaat en een ventilator. Een prachtige en praktische noviteit is de houtopslag aan de zijkant van de kachel.

De Contura 600 Style serie

De populaire Contura 600 wordt nu Style en krijgt het nieuwe deur- en hendeldesign van het succesvolle concept. Maar de Contura 600-serie heeft nog veel meer nieuws te bieden: het design en de functionaliteit aan de binnen- en buitenzijde zijn tot in detail verbeterd.

Contura 600 Style met een nieuw design, nieuwe functies en een groter vermogen.
Een automatische start- en boostfunctie en een stille aslade zijn vernieuwingen die u zeker zult waarderen. Dat geldt trouwens ook voor de innovatief vormgegeven verbrandingskamer voor een nog groter vermogen. Of eenvoudiger gezegd: u krijgt meer warmte uit het hout. Bovendien kunt u kiezen uit drie verschillende formaten, drie kleuren en omlijstingen van artstone of speksteen. Met prachtige en praktische accessoires stemt u de Contura 600 Style helemaal af op uw wensen.

Verbeterde functies

ASF Automatic Start Function
Dit is een ingenieuze functie die de toevoer van lucht door het rooster automatisch regelt. Dit houdt in dat de deur gesloten kan worden nadat het aanmaakhout is aangestoken. De kachel functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Het geeft bovendien een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten. Dit is ook ideaal in moderne woningen met onderdruk. Een unieke Contura functie waarvoor patent is aangevraagd.

RBF Refueling Boost Function
Met de boostfunctie kunt u nagloeiende as die bijna gedoofd is ”redden”. U zet dan de linkerhendel
open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd die de gloeiende as opstookt waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

SSA Silent Sliding Ash tray
Schoonheid tot in het kleinste detail. De Contura 600 Style is voorzien van een nieuwe aslade die
dankzij het design en een dempingsfunctie stil en zacht uitschuifbaar is.