Stuv16

De Stûv 16 is een haard die werd ontworpen om zonder grote werken te worden ingebouwd in een bestaande of nieuwe schouw. Hij kan ook vrijstaand worden geplaatst en verspreidt zo een groot deel van de warmte via zijn wanden, zoals bij een kachel. De bekledingen vervolledigen de haard om deze om te vormen tot een kachel, om een sterkere straling te geven of om metselwerken te vermijden. Door hun eenvoud integreren ze zich gemakkelijk in elk interieur. Ze zijn bewerkt met een hoogresistente verf (gemakkelijk te onderhouden). De Stûv 16: betere prestatie, schoner, geluidloos, eleganter.  

Prijslijst

Impressie

 
 

Technische specificaties

Installatie

De installatie kan eenvoudig zijn :
De haard wordt gelijk met de grond of op een sokkel geplaatst.
In dit geval is enkel een aansluiting met het rookkanaal noodzakelijk.

De wanden van de verbrandingskamer worden tegen thermische schokken beschermd door isolerend materiaal (1).
Secondaire verbranding (2).
De verbrandingslucht wordt voorverwarmd bij het binnendringen van de haard onder een gietijzeren bodem (3) die met het vuur in contact staat. Dit verbetert aanzienlijk de kwaliteit van de verbranding.
De warme lucht kan worden afgevoerd, hetzij via de voorzijde (4), hetzij door buizen die men bij de installatie voorziet (5) ; men kan zo een deel van de warme lucht naar een aangrenzende ruimte stuwen (met ventilator in optie).

 De Stûv 16 biedt vele aansluitingsmogelijkheden...
...wat toelaat hem echt te integreren in het luchtcirculatiesysteem en onder andere ook aangrenzende ruimtes te verwarmen.

Raamspoeling waardoor deze proper blijft (6).
Bij het openen van de deur, verhoogt een mechanische klep (7) de trek om terugslag te vermijden.
Een enkele besturing (8) regelt automatisch de verdeling van de verbrandingslucht tussen primair, secondair circuit en raamspoeling.
De ventilator − in optie − (9) wordt in een ventilatiekast geplaatst waarop aanvoerbuizen voor convectielucht kunnen worden aangesloten.
De verbrandingslucht kan van buiten worden onttrokken (10), om onderdruk in de kamer te vermijden.

Vele andere configuraties zijn mogelijk naast deze geïllustreerd op deze pagina... vraag raad aan je installateur!

 

 

 

Productomschrijving

Inbouwhaard of kachel
De Stûv 16 wordt op een sokkel geplaatst, hij verspreidt dus een groot deel van de warmte via zijn wanden, zoals bij een kachel ; men kan hem ook zonder grote werken inbouwen in een bestaande haard of een nieuwe schouw, en zo genieten van een doeltreffende bijkomende verwarming.

Verschillende mogelijkheden
De haard is reeds zo uitgerust dat verschillende aansluitingen mogelijk zijn :- om van buitenaf de nodige lucht te onttrekken die nodig is voor de verbranding en zo de luchtcirculatie binnenshuis niet te verstoren- om de circulatie van warme lucht in de kamer te verbeteren en dus de temperatuur te homogeniseren- om warme lucht naar een aangrenzende ruimte te stuwen en/of er verse lucht te onttrekken,- om de terugstroom te garanderen.

Het gamma
3 modellen : 58, 68 en 78 cm ; alle met dezelfde hoogte (61 cm) en dezelfde diepte (44 cm).

Rendement
De haard werkt volgens hoogontwikkelde verbrandingsprincipes waardoor een uitzonderlijk hoog rendement wordt bereikt (de officiële metingen zijn in uitvoering).

Kaders en bekledingen
Diverse accessoires vergemakkelijken de installatie en de afwerking van de Stûv 16. De kaders verbergen het metselwerk en beschermen je muur tegen warmtestraling en vuil. De bekledingen vervolledigen de haard om deze om te vormen tot een kachel, een sterkere uitstraling te geven of metselwerken te vermijden. Door hun eenvoud integreren ze zich gemakkelijk in elk interieur. Ze zijn bewerkt met een hoogresistente lak (gemakkelijk te onderhouden).

Kaders

1 gemonteerd kader in diepte aan te passen naargelang het metselwerk.

2 met het hoekprofiel ter afwerking kun je een kader monteren met het materiaal van jouw keuze (hier in steen).
 

3 het smalle kader verbergt discreet de dikte van het metselwerk.
 

Toepassingen
De haard werkt volgens hoogontwikkelde verbrandingsprincipes waardoor een zeer hoog rendement wordt bereikt. De haard is reeds zo uitgerust dat verschillende aansluitingen mogelijk zijn :
• om van buitenaf de nodige lucht te onttrekken die nodig is voor de verbranding en zo de luchtcirculatie binnenshuis niet te verstoren,
• om de circulatie van warme lucht in de kamer te verbeteren en dus de temperatuur te homogeniseren,
• om de warme lucht naar een aangrenzende ruimte te sturen en/of er verse lucht
te onttrekken.

Wie meer kan, kan ook minder…
Het is ook een haard die een schouw met open haard in een bijkomende doeltreffende verwarming kan veranderen en op een voordelige manier een oude inbouw kan vervangen.

Profielfoto van Stûv
Stûv
Rue Jules Borbouse 4, 5170 Profondeville